/
Vreugde de grondtoon van de ziel

Vreugde de grondtoon van de ziel

Hoe meer ik mijzelf verbind met het Goddelijke Zelf,  hoe vreugdevoller ik me voel. Ik realiseer me meer en meer dat vreugde de grondtoon van de ziel is. Er is zoveel om vreugdevol over te zijn. En dat is geen holardiee gevoel maar een innerlijke vreugde. Soms kriebelend, soms bijna overweldigend om dan weer verstillend te werken.

Het mooie van het ervaren van vreugde is dat je de ander deze energie ook aanbiedt. Hoe je het ook went of keert. Als jij ergens binnen komt, verandert de energie. En als de buurman vervolgens binnenkomt verandert de energie weer. Kun je je voorstellen dat als jij binnenkomt in vreugde wat dat met je omgeving doet? En wat dat voor uitwerking op de situaties heeft waarin je je bevindt?

Hoe maak je nu contact met vreugde? Hierbij wat tips

  1. Richt je op dat wat er wel is in plaats van wat er niet is.

Als je je perspectief op deze manier verschuift ga je de volheid van je leven ervaren. Kun je gaan zien hoe mooi het leven is en hoe perfect het in elkaar zit. Dat alles samenvalt. En dat alles wat jij nodig hebt aanwezig is in je leven. Dat stemt tot vreugde.

Thea en Noor, twee zussen, zitten in een restaurant waar geen mobiel bereik is.  Thea begint wat te pruttelen. Noor wijst haar erop dat zij wel aanwezig is. Ze krijgen samen de meest mooie gesprekken die, door de afleiding van de telefoon, nooit zo hadden kunnen worden gevoerd.

  1. Zie wat de situatie je brengt

Mark zit met zijn vrouw in de auto. Ze rijden achter een tractor die ze niet kunnen inhalen. Mark zijn vrouw wordt er kriegelig van. Als ze aankomen op de overvolle parkeerplaats rijdt daar net iemand weg. Mark ziet dat door de tractor ze nu een parkeerplek hebben. Hadden ze door kunnen rijden had deze auto nog geen plek voor hen gemaakt.

  1. Maak contact met dankbaarheid

En dan kom ik gelijk uit bij dankbaarheid. Dankbaarheid creëert meer van wat er al is. Dankbaarheid creëert ook vreugde. Dus door deze twee kwaliteiten in je leven toe te laten wordt je alleen maar vreugdevoller.

  1. Laat jezelf verwonderen

Een paar maanden geleden heb ik het universum gevraagd om meer vreugde in mijn leven. En ja, ik weet hoe het werkt, en toch is het iedere keer weer kicken als ik in de praktijk merk dat dat gewoon werkt. Vragen en ontvangen. Probeer het eens én stel je voor het ontvangen open. Je kunt wel vragen en tegelijkertijd uitzenden “oh dat kan toch niet, of dat lukt toch niet”. Dan heb je helemaal gelijk. Zendt je uit “kom maar op, ik ben er klaar voor om dit te ontvangen”. Ook dan heb je helemaal gelijk. En laat je vooral verwonderen over hoe iets naar je toekomt. Grote kans dat het in een andere vorm komt dan jij bedacht hebt.

 

  1. Zing, lach en dans

Vorige week het filmpje van de lachende man in de trein gezien in het Voedsel? Lachen brengt licht in het leven. Lachen brengt vreugde, brengt verbinding. Door te zingen kan dat wat in je leeft tot expressie gebracht worden en door te dansen geef je je lichaam alle ruimte om los te komen. Door te zingen, te lachen en te dansen kun je de vreugde die in jou leeft en waar je je misschien niet bewust van bent, tot uitdrukking brengen.

Vreugde gaat ook gepaard met humor en lachen. Het hoeft allemaal niet zo serieus, het mag lichter. In essentie is het leven zo eenvoudig. Wij kunnen het met onze mind lastig, zwaar, moeilijk maken. Je kent inmiddels mijn motto: “uit je verhalen”. In mijn praktijk hangt de uitspraak “als je gisteren en morgen van je tijdlijn haalt, is vandaag een feest”. Leven vanuit het nu. En dat betekent natuurlijk niet dat er alleen maar vreugde is. Wel is het zo dat dat wat er bij je voorbij komt je dat kunt omarmen met vreugde. Met dankbaarheid.

Ik wens je een vreugdevolle week toe.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies