/
Vuur

Vuur

Aan vuur kun je je verwarmen of verbranden. Jouw innerlijke vuur kan je in lichte laaie zetten. Zowel fysiek als emotioneel. Je kunt het er gloeiend heet van krijgen of je emoties kunnen vurig zijn. Dat laatste herkennen we vaak bij de mensen in de zuidelijke landen met een vurig temperament.

Je vuur staat ook voor je passie. Waar loop je warm voor? Wat doet jouw vuur branden? Waar kunnen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Onderdrukt vuur gaat smeulen

Heel veel vuur is onderdrukt geweest. Mensen leefden op de automatische piloot, omdat het ging zoals het ging. Vuur dat onderdrukt wordt gaat smeulen om vervolgens met een enorme kracht op te laaien. Nu worden we gevraagd naar binnen te keren en ons zelf de vraag te stellen “wat wil mijn essentie, hoe wil het Goddelijke Zelf, de levenskracht, het vuur in mij, naar buiten komen? Wat wil er gemanifesteerd worden door mij? Wat heb ik jarenlang onderdrukt uit angst voor mijn vuur?

Ongeleide projectielen

In deze tijd zie en voel je hoe het naar buiten komt. Misschien herken je het zelf ook wel in je. Sneller gefrustreerd, geïrriteerd, boos, noem maar op. Alles wat onderdrukt is geweest komt nu met een enorme kracht naar buiten alsof de stoom uit de ketel komt. Als je nooit iets aan zelfreflectie, transformatie of innerlijk werk gedaan hebt, dan kan deze tijd behoorlijk pittig zijn. Wellicht neem je dan waar dat je emoties als ongeleide projectielen de wereld inschieten.

Energie

Juist nu, in deze explosieve tijd (kijk maar wat een korte lontjes er zijn) helpt het je zo, om mooi in je centrum aanwezig te blijven, ondanks de explosies rondom je. Te zien dat de explosies puur energie is dat vanuit hele diepe lagen nu uitgespoten wordt. Pure heling en uitzuivering.

Je hart als transformator

Neem het niet persoonlijk als iemand je iets toe blaat. Open je hart naar de mensen rondom je daarmee maak je gelijk het verschil. Open je hart ook naar jezelf. Wees lief, aandachtig en zacht naar jezelf. Laat jezelf baden in de liefde van jeZelf.

Ruimte creëren

Ga rustig zitten met de stoomketel en kijk eens wat er allemaal naar buitenkomt wat jarenlang onderdrukt is geweest. Laat het stromen en voel de ruimte die er in je ontstaat.

Juni

Het lijkt erop dat de energie van de maand juni nog wat olie op het vuur gooit. Hieronder twee berichten die ik van harte aanbeveel om te lezen en te luisteren. Het kan je helpen te begrijpen wat er gebeurt in en rondom je in de wereld.

Fijne dag.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies