/
Waar houd je jezelf (nog) tegen?

Waar houd je jezelf (nog) tegen?

Sonja is iemand die zich in het leven behoorlijk aangepast heeft aan haar omgeving. Door bepaalde gebeurtenissen in haar leven is ze gaan doen wat ogenschijnlijk van haar verwacht werd. En dan nog werd ze in de steek gelaten. Ze had zo haar best gedaan om het anderen naar hun zin te maken. In deze Covid-tijd komt ze tot de conclusie dat het niet de strategie is om dat te krijgen wat ze nodig heeft. Misplaatste verantwoordelijkheid heeft haar bakken energie gekost.

Tijdens de uitlijning maken we contact met de bronenergie. Sonja ervaart hier een diepe rust en een spontaniteit die ze vanuit haar jeugd herkent. Ze ontdekt dat ze die spontaniteit helemaal weggedrukt heeft omdat die als “ongepast” ervaren werd door haar omgeving.

In het opnieuw toelaten van de spontaniteit, ontstaat er ook weer vreugde en een gevoel van bevrijding. Ik nodig Sonja uit om situaties op te laten komen waaruit ze vanuit deze energie handelt. Ze ziet hoe haar omgeving dan reageert en wat het met haar zelf doet. Vanuit deze energie stapt ze de wereld weer in, vol verwachting wat deze energetische verandering in haar zelf, gaat brengen.

Nieuw en toch ook weer niet

Dat “nieuwe”. Ja, het is nieuw en tegelijkertijd ook weer niet. Het is nieuw omdat we ons bewustzijn verruimen en bij gebieden van onsZelf komen die we in dit aardse leven gewoon vergeten zijn. Dat gebeurt er als je hier op aarde geboren werd. Je vergeet wie je bent. In deze nieuwe tijd krijgen we de prachtige gelegenheid om ons weer te gaan herinneren wie we werkelijk zijn.

In die bewustzijnsverruiming kun je vele oh’s en ah’s tegenkomen. Je verwonderen over de schoonheid, de compleetheid en de heelheid die je bent. En dan wetend, dat ook dat nog maar een speldenprik is van je ware Zelf. Het is als die ijsschots waarvan je maar het kleinste deel bovenwater ziet.

Confronterend

Die bewustzijnsverruiming is niet altijd even leuk. Je kunt geconfronteerd worden met schaduwkanten van jezelf en van de wereld. Ook dat behoort tot de compleetheid. Alles is er in aanwezig. Zonder oordeel het aankijken en er JA tegen zeggen.

Ook kan het confronterend zijn om te ontdekken waar je jezelf nog tegenhoudt in het jeZelf zijn.

Angst hebben voor …

Peter noemde zich zelf een “pleaser”. Door het Awakening your Light Body traject wat hij bij mij volgt, heeft hij ontdekt hoe hij zijn kracht weggeeft aan anderen om maar goed bevonden te worden. Als een hond met hangende pootjes vraagt hij – indirect – om goedkeuring bij alles wat hij doet. En nu is het moment gekomen dat hij hier klaar mee is. Tijdens één van de meditaties voelde hij een enorme kracht in zich opwellen. Peter vertelt dat hij altijd bang is geweest voor die kracht omdat hij het idee had, dat hij anderen omver zou blazen. Nu ontdekt hij de nuance in deze kracht. En hoe hij – door in zijn kracht te gaan staan – anderen uitnodigt dat ook te gaan doen. Peter: “mijn omgeving moet erg aan mij wennen. Ik zeg nu dingen die ik voorheen echt niet had durven zeggen. Ik voel me krachtig, stevig en vooral vreugdevol om wie ik ben”.

Heb jij enig idee welke kwaliteiten je weggedrukt hebt omdat het niet mocht, niet hoorde, omdat je er op afgerekend bent. Kwaliteiten waar je misschien, net als Peter, ook wel bang voor bent geworden. Kwaliteiten die misschien al meerdere keren bij je aan de deur geklopt hebben en die geleefd willen worden. Op weg naar die nieuwe energie kun je die kwaliteiten prachtig inzetten. Wat houd je nog tegen om je ware Zelf te leven?

Bevrijd jeZelf! Dat kun jij alleen! Jij hebt de sleutel van je eigen gevangenis.

Kom je er niet helemaal uit? Met mijn heldere waarnemende vermogens kom ik snel bij de kern. Of zoals Sonja zei: “het is je weer gelukt he ”. Je kunt direct een afspraak maken in mijn agenda. Van harte welkom!

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies