/
Waarom goede voornemens niet werken

Waarom goede voornemens niet werken

Het nieuwe jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens.

We willen afvallen, een beter, strakker, mooier lijf. Stoppen met roken, meer tijd doorbrengen met het gezin. Meer aandacht voor onszelf en gezonder leven.

Hoe komt het toch dat die goede voornemens vaak na zo’n twee weken al weer wegzakken?

De buik van Lotte

Lotte is iemand met een sterk mentaal veld en heeft een grote behoefte aan controle.

Na twee zwangerschappen walgt ze van haar buik. Ze heeft besloten om met ingang van het nieuwe jaar daar flink wat aan te gaan doen. Vanuit haar mentale wilskracht, bezoekt ze iedere week twee keer de sportschool om haar buik weer strak te krijgen.

Lotte gaat volledig voorbij aan wat haar buik haar gebracht heeft. Hoe haar die tot dienst is en is geweest. Plat zal én moet hij.

Ze merkt wel dat deze actie haar meer energie vraagt dan dat het oplevert. Hoe kan dat toch? Ze zeggen juist dat sporten energie geeft. Nou, zij merkt er niets van.

In een gesprek met een coach, leert ze contact te maken met haar buik. Te voelen hoe haar buik zich voelt. Ze wordt zich bewust van wat haar buik voor haar betekent. Ze leert ook om de walging die ze ervaart helemaal toe te laten. En het wonder gebeurt. Door de walging helemaal toe te staan verdwijnt hij als sneeuw voor de zon. En de buik? Ja die is niet meer zo plat als die was. Lotte ziet de schoonheid van haar buik en voelt de liefde voor lichaam. Vanuit die liefde besluit Lotte om haar buik te trainen, met respect. Puur omdat ze voelt dat haar buik hier ook blij van wordt. Een hele andere gewaarwording.

Meer, anders, beter

Het ego is dat deel in ons dat blijft tetteren. Het ego wil meer, wil het anders, wil beter. Het wordt gevoed door de massa-overtuigingen wat allemaal de norm of het ideaal is. Het ego schiet in de weerstand. Is voortdurend aan het vechten met dat wat er is. Innerlijke vrede is ver te zoeken. Goede voornemens worden gemaakt vanuit het ego-bewustzijn. Vanuit een willen veranderen van dat wat er is.

Het bewustzijn van Je ware Zelf staat te popelen om door jou heen te stromen. Het wil tot uitdrukking gebracht worden. Je ware Zelf heeft kwaliteiten als vertrouwen, moeiteloosheid, stroming, liefde, harmonie en innerlijke vrede in zich. Het heeft geen behoefte aan verandering. Het stroomt en in ieder moment is het simpelweg anders. Je ware Zelf kent geen weerstand, geen verzet, geen behoefte aan vasthouden. Het stroomt. In de energie van je ware Zelf is het dus exact goed zoals het is.

Stroom jij mee met dat wat er is of ben je aan het vechten, aan het overleven? Weet je hoeveel energie dat vechten kost? Dat is één van de redenen waarom die goede voornemens niet werken. Het is niet in lijn met je ware Zelf.

Verslavingen

En nu hoor ik je denken “ja hoe zit het dan met stoppen met roken, of drinken of snoepen?”. Kijk eens wat de reden is waarom je dat doet. Wat is de onderliggende energie? Vaak ligt aan verslavingen een thema ten grondslag dat we eigenlijk niet willen voelen of zien. Door hiermee contact te maken en de pijn, het verdriet, de angst helemaal toe te laten, door je heen te laten gaan en onder ogen te zien, kan jouw verslaving stoppen. Hij is dan simpelweg niet meer nodig omdat jij toelaat te zijn wat er is.

Ja zeggen
Als je het afgelopen jaar bekijkt wat ging er dan goed? Waar stroomde het? Zie je dat dat nauwelijks energie heeft gekost? Wat ging er minder lekker, waar was je hard aan het werk? Waar was je aan het vechten en wegdrukken? Ik nodig je van harte uit om daar eens rustig de tijd voor de te nemen. Het toe te laten, het door je heen te laten gaan, en er JA tegen te zeggen. Laat je verrassen over de enorme kracht hiervan. 
 
Je begeertelichaam evolueren
In de cursus “Je begeertelichaam evolueren” leer je alle idealen en verwachtingen van de maatschappij los te laten. Dat te laten zijn wat er is. Een enorme rust en innerlijke vrede staat je dan te wachten. Je verbindt je met je ware Zelf, met de stroming. Je leert te verlangen vanuit je Goddelijke Zelf waardoor je je hoogste pad kunt bewandelen. Het Goddelijke kan door jou heen stromen, waardoor je prachtige situaties en omstandigheden kunt aantrekken. Als dat geen mooi begin van het nieuwe jaar is. We starten op 24 januari a.s.. Voor meer info en aanmelding: https://www.het-licht.net/je-ego-overstijgen/ 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies