/
Waarom zou je mediteren?

Waarom zou je mediteren?

Aan het begin van de retraite die ik laatst organiseerde, werd de vraag gesteld “waarom zou ik gaan mediteren?” Vooraf had ik net een kaart getrokken. Weet je wat er op stond? “Meditatie is de snelweg naar God”. Ik zou het hierbij kunnen laten…..

Je hoofd op je nachtkastje leggen

Heb je ook wel eens het gevoel dat je je hoofd er wel van af zou willen schroeven? Gewoon even op je nachtkastje zou willen zetten? Gedachten zijn energie en energie stroomt. De stroom groeit in de mate waarin jij er aandacht aan geeft. Hoe meer je dus met je gedachten verstrengeld bent, ze voedt, erop in gaat, ze wegduwt, kortom met je mind bezig bent, hoe harder je hoofd tekeer gaat. Er komt geen rust in de tent. Door te mediteren kun je in dat stille centrum in jou komen. In die vrede, in die rust, in de leegte. Daar waar er even geen gedachten zijn. Kun je je voorstellen hoe dat voor je zou zijn?

Uit de verkramping

Emoties die verstrengeld zijn met het mentale, met de verhalen, bevriezen als het ware in je lichaam. Zorgen ervoor dat de stroom stopt. Jouw licht kan het ijs weer laten ontdooien. Kan de emoties bevrijden en jezelf uit de verkramping laten komen zodat jouw ware Zelf zich weer kan uitdrukken. Angsten, machteloosheid, boosheid, verdriet. Het kan allemaal oplossen hoor. Door te mediteren kun je contact maken met je licht, dat alle ruimte geven en de kracht ervan ontdekken. Jouw kracht!

Altijd moe?

Door te mediteren kun je jouw batterij weer opladen. Jezelf opladen vanuit je ware Zelf. Vanuit je kern. We worden moe als onze levensenergie niet stroomt. Als we op het rempedaal trappen. Door naar binnen te keren, naar dat wat je écht bent, die oneindige energie, kun je die weer gaan toelaten en via je fysieke lichaam ook leven.

PHPD (Pijntje hier pijntje daar)

Jouw ware Zelf is liefde, is licht. Dat heeft zo’n enorme helende kracht in zich. Kun je je voorstellen hoe je met je eigen energie jezelf kunt bevrijden van PHPD en grootsere aandoeningen. Overgave aan het Goddelijke, aan dat grotere waar jij deel van uitmaakt

Die eindeloze twijfelaar

Zal ik nu links om of rechtsom. Pietje zegt dat ik beter linksom kan. Renate zegt rechtdoor. Je zit met je handen in het haar en komt er niet uit. Hoe je helderheid kunt krijgen? De juiste antwoorden weet te vinden? Inspiratie kan opdoen om nieuwe projecten te starten? Nieuwe wegen openen waar jij blij van wordt? Ga mediteren! In die rust, in dat stille lost de twijfelkont in jou op.

Kringen van licht

Je gewaarzijn van jouw licht en liefde neemt toe als je mediteert. Dat stroomt naar buiten en raakt andere mensen rondom jou aan. Jouw licht, ontmoet het licht van de ander. Je kunt het zien als de cirkels die ontstaan als je een steen in het water gooit. Jouw licht verspreid zich en brengt verandering. 

Wat ik hierboven heb geschreven gaat nog over iets “voor elkaar willen krijgen”, “iets willen veranderen”. Elke stap is er één. Als meditatie een way of life is geworden dan kun je voelen dat ook dit wegvalt. Er is geen doel meer om te mediteren. Als je mediteert dan maak je contact met je ware Zelf, en dat is stil en vredig. Dat is de snelweg naar God.

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies