/
Waarom zoveel mensen nu last van hun hart hebben

Waarom zoveel mensen nu last van hun hart hebben

De laatste tijd hoor ik regelmatig mensen om me heen die last van hun hart hebben. Hartkloppingen, harten die overslaan, mensen die ervaren dat ze een steen op hun borst hebben of dat iemand er op staat te stampen.

Hogere frequenties toelaten

Zo kwam Agnes bij me in de praktijk met een druk op haar borst. Ze was al bij de huisarts geweest en was door de medische molen gegaan om kans op hartfalen uit te sluiten. Ik nam Agnes mee in de uitlijning op haar Bron. Dat oneindige veld van liefde dat zo helend is. Badend in die energie merkte Agnes op dat er allerlei “shit” voorbij kwam. Haar persoonlijkheid reageerde nog even met “ja, hier kom ik niet voor”. Dat doorziend kon ze zich openen voor opruimen en loslaten. Dat gaf ruimte om de hogere frequenties in het lichaam toe te laten en toen ontstond er ook ruimte in haar borstgebied. Hè hè, wat een bevrijding.

JeZelf belichamen

De hogere frequenties waarmee we steeds meer in contact komen dienen ook door het lichaam gedragen te worden. JeZelf belichamen. Daarvoor zijn we tenslotte hier op aarde als mens. Dat kan voor het lichaam een hele klus zijn. Als je nog veel patronen vanuit de oude energie in je lichaam draagt, dan worden die stuk voor stuk eerst losgetrild om plaats te maken voor die nieuwe trillingen. Je bewust worden van wat je lichaam je vertelt. Waar zit er nog bevroren energie? Waar knelt het letterlijk? Waar verkramp je?

Het hart

Terugkomend op het hart. De frequenties van Goddelijke Liefde kunnen als zeer intens worden ervaren. Het hart is het centrum van de Liefdesenergie. In deze tijd wordt het energetisch uitgenodigd om zich op diepere lagen te openen om die Goddelijke stroom uit te kunnen drukken. In het dagelijks leven kun je dat merken door de veranderingen waar je doorheen gegaan bent. Van anderen willen veranderen, op anderen gedachten willen brengen, tot acceptatie van de diversiteit. Van strijd en macht naar compassie en nabij zijn. Zelf merk ik dat ik op een andere laag liefde door mij heen voel stromen. We roepen wel steeds “je bent licht, je bent liefde” en het nu ervaren! Ik ben me ervan bewust dat de momenten dat ik dat ervaar, nog maar een speldenprik is van het ware potentieel van ZIJN en toch voelt dit al zo prachtig, heel en compleet.

Volgen

Het Goddelijke Zelf nodigt uit om werkelijk jouw hart te volgen. Daar kan het hart het ook nog letterlijk benauwd van krijgen.

Want hoe is dat, om uit je patroon te stappen van het een ander naar zijn zin te willen maken? Om je los te maken van jezelf altijd wegcijferen omdat de ander zegt niet zonder jou te kunnen? Hoe is het om naar de waarheid van je eigen hart te luisteren die misschien zegt dat je je niet wilt laten vaccineren en je omgeving je voor gek uitmaakt of geen contact meer met je wilt hebben in dat geval? Hoe is het, als je hart voelt, dat wat je altijd voor waar hebt aangenomen, niet meer blijkt te kloppen en je er anders mee om wilt gaan? Hoe is het om je baan op te zeggen en een functie te aanvaarden die als “minder of lager” wordt gecategoriseerd maar die jou wel die vreugde brengt? Hoe is het als je hoofd denkt “ik moet nodig haar weer eens bezoeken” en je hart “nee” zegt?

Het einde van het marionettentijdperk

Kortom, in je eigen meesterschap gaan staan. Je loskoppelen van de massa, de gewoontes, de vastgeroeste patronen, de verwachtingen. Het einde van de marionet zijn.

Als alles wegvalt

Britt vertelde me: “alles glijdt letterlijk uit mijn handen. Mijn relatie is geëindigd, ik heb nog geen nieuwe woonplek en mijn contract op mijn werk wordt niet verlengd. Toch voel ik van binnen helemaal dat er voor mij gezorgd wordt, dat dit moet gebeuren en dat er iets prachtigs voor terugkomt. Ik voel zo de kracht door mij heen stromen, vrij van angst. Puur vertrouwen”.

Een goed gesprek met je ego voeren

Voel eens wat het doet als je écht naar jeZelf gaat luisteren? En ja, waarschijnlijk begint gelijk je ego met allerlei beren te komen waarom dat niet kan, dat niet mag, dat je het niet waard bent en ga zo maar door.

Neem dat deel maar eens lekker op schoot. Omarm het, laat de liefde uit je hart ook naar dit deel van jezelf stromen en vertel het eens dat het mee mag groeien met jou. Dat er plek is voor het ego. Zonder dat deel kunnen we namelijk niet bestaan op aarde. Via het ego drukken we onszelf uit. Dus laat het weten dat het een nieuwe functie krijgt, vanuit groei, vanuit liefde.

En je hart?

Geef het alle ruimte om de liefde van wie jij Bent uit te drukken. Voel maar hoe het staat te popelen .

Liefdevolle vrije week toegewenst.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies