/
Wanneer heb jij nog gelachen?

Wanneer heb jij nog gelachen?

Ik heb deze week zo enorm gelachen en de helende kracht daarvan gevoeld. Ik deel het graag met je.

Blauw door een beet

Toen ik laatst over de hei wandelde kwam er een vrouw met drie honden aan. Eén hond ging volledig uit zijn dak en greep mij uiteindelijk in mijn arm. Ik heb me de hele tijd afgevraagd welke energie ik uitstraalde dat die hond mij greep en kreeg het niet helder.

Blauw van het lachen

Met mijn vriendin ging ik een dagje uit. Ik vertelde haar over mijn idee dat de tijd zo snel gaat en dat ik me zo in de hurry voelde. Het idee tijd tekort te hebben. Daarna kwam het gesprek over de greep van de hond. Ik zei “en toen kwam er een hazewindhond die me greep”. Ze keek me aan en begon zo hard te lachen. Toen pas viel het kwartje bij me. De Hazewind spiegelde mij mijn gejaagdheid. We hebben samen blauw gelegen.

Het cadeau in deze openbaring was dat dat ik direct de rust in mezelf voelde terugkeren. Hoe helend het lachen om mijn eigen blinde vlekken werkt. Het hoeft allemaal niet zo serieus. Het mag heel liefdevol en vergevingsgezind naar jezelf.

Het uitdrukken van jeZelf

Het uitdrukken van wat er in je omgaat helpt je om helderheid te krijgen. In dit geval was het mijn vriendin die me het zetje gaf. Herken je ook dat als je tegen iemand vertelt wat je bezig houdt, je het zelf op een rijtje krijgt? Een andere manier is om het op te schrijven.

We kunnen niet zonder woorden. Daar zijn we mens voor. Dat wat in jou leeft wil uitgedrukt worden. De kunst is echter om uit het verhaal en uit het drama te blijven. Om vanuit de connectie met je Goddelijke Zelf die woorden naar buiten te brengen, die uitgedrukt willen worden. Zo breng je jezelf steeds meer in lijn met je ware Zelf.

Lachen als ware natuur

Lachen hoort voor mij ook bij de energie van het Goddelijk Zelf. Jij bént van nature vreugdevol, licht en blij. Sta eens stil hoe vaak jij op een dag lacht? Alleen al het glimlachen brengt een andere energie teweeg. Als jij lacht, lacht de wereld naar je terug. Let maar eens op als je lacht naar de mensen die je tegenkomt. Je hoeft ze niet te kennen hè. Je zult verstelt staan van de reacties die je krijgt. 

In de stilte ontstaan de mooiste gesprekken. Vanuit de stilte kan jou heel helder getoond worden wat uitgedrukt wil worden. En of dat nu inzichten zijn die je tijdens de meditatie ontvangt of dat jouw manier is om langs het strand te wandelen. Het doet er niet toe.

Maak tijd voor jezelf zodat het Goddelijke meer en meer de kans krijgt om in je bewustzijn te komen. Voel de vreugde ervan, de lichtheid en de humor. Lach jezelf vrij!

Ik wens je een fijne week vol lachmomenten toe.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies