/
Want wie ben je zonder medemens ….

Want wie ben je zonder medemens ….

Elke keer weer kan ik me verbazen over het feit hoe wij als mensen, elkaar aantikken. Hoe we geraakt worden door elkaar. Hoe we bewustzijnsvelden bij elkaar openen. Hoe je jezelf door de ander kunt leren kennen.

Afgelopen woensdag was de workshop “Je seksuele energie bevrijden”. Groepen (of ontmoetingen in het dagelijks leven) komen in mijn idee niet per ongeluk tot stand. We zijn bij elkaar gebracht, juist op dat moment omdat we elkaar iets te bieden hebben. Deze dag met een thema wat heel kwetsbaar kan aanvoelen, bracht een mooie groep vrouwen bij elkaar. Ieder met hun eigen thema’s rondom levenskracht, seksuele energie, passie.

Alleen maar kijken

Hoe mooi is het, dat enkel door iemand in de ogen te kijken, een deel van jezelf kan ontwaken. De sporter die geleefd en tot uiting wil worden gebracht en die je in de ogen van de ander ziet. De musicus die de liefde voor muziek in de ander herkent en waardoor zijn passie weer begint te vlammen. Zo eenvoudig. Alleen maar kijken.

En tegelijk, hoe moeilijk is dat. Hoe vaak kijk je iemand écht in de ogen? Als je iemand in de ogen kijkt, kijk je in diens ziel. Je kijkt voorbij alle façades. Als je het aandurft in het een groot geschenk, om jezelf te leren kennen via de ogen en het energieveld van de ander.

Niets is gemakkelijker dan boven op een berg in je eentje te mediteren. En ik weet er alles van …

Drie maanden in mijn eentje naar Groenland heeft mij veel gebracht. Veel alleen geweest. Terug geworpen om mezelf. Ontdekken hoe fijn ik het heb met mijzelf. En …. ontdekken dat ik het hier te doen heb IN de samenleving.

Ben jij liever alleen?

Vermijdt je liever contact met andere mensen, gewoon omdat het veilig is bij jezelf? Zelf heb ik ervaren dat de uitnodiging er één was van de verbinding aangaan. Juist omdat ik dan al die andere delen van mezelf kon en kan ontdekken. En dat kan ik nog super spannend vinden.

Vanuit je ervaringen van het verleden is je overlevingsmechanisme er misschien één geworden van jezelf terug trekken. Hoe jij dat ook doet. Het verleden bestaat puur als herinnering. Is geen werkelijkheid meer. Morgen bestaat nog niet. Er is alleen nu. Kun je, in dit nu, de liefde voor jezelf voelen? Kun je voelen hoe die liefde tot expressie gebracht wil worden. Hoe die naar buiten toe gedeeld wil worden. Liefde wil stromen en is niet statisch.

Zodra je jezelf terugtrekt ben je uit de stroom. Hoe je het ook wendt of keert, je bent aan het vechten tegen iets wat je niet wilt. In dit voorbeeld, de verbinding met anderen aangaan. En wat een geschenken laat je liggen. Want echt, we hebben elkaar nodig om ons zelf te leren kennen. Zowel onze mooie als minder mooie kanten. En om al die kanten in liefde te omarmen. Dan kan er compassie komen, zowel naar jezelf als de ander. Vallen de oordelen weg en kunnen we samen naar een mooiere wereld, waarin iedereen gezien wordt voor wie hij of zij in werkelijkheid is.

Vaak weten we niet wat we teweeg brengen

Een aantal jaren geleden kreeg ik een mailtje van mijn – toen zieke – tante. Ze schreef over hoe we elkaar als mensen nodig hebben en ze vroeg ons om een bloemetje te kopen. Deze te geven aan iemand op straat. Gewoon een bloemetje geven zonder reden. Weet je wat dat doet met mensen?

Het doet me denken aan Martin die ’s avonds een wandeling maakt. Naast hem stopt een man op een fiets die hem vraagt of hij een lift achterop wil. De man met de fiets heeft geen idee wat deze vraag met Martin heeft gedaan. Hij heeft gevoeld dat er voor hem gezorgd wordt.

Ik nodig je de komende tijd van harte uit om de wérkelijke verbinding aan te gaan met de mensen om je heen. Door de ogen van het Goddelijke Zelf naar ze te kijken. Wat wordt er in je geraakt. Wat zie je, wat irriteert je, waar wil van je weg?

Het gaat altijd over jou!

Wil jij in mijn ogen kijken? Je bent van harte welkom voor een individuele sessie. Een afspraak maken is zo geregeld. Klik hier: https://www.het-licht.net/individuele-sessies/

Ik wens je een hele fijne week.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies