/
Wat heb je er allemaal van gemaakt?

Wat heb je er allemaal van gemaakt?

Vorige week schreef ik over het feit dat de transformatieprocessen gemakkelijker kunnen gaan. Dat de zwaarte, het ploeteren voorbij kan zijn. Dat begint allemaal met bewustzijn. Als je “hoger inplugt”, kun je de situatie overzien vanuit de hogere realiteiten van de werkelijkheid. Voorbij het ego.

Marie-Louise vertelt keer op keer het verhaal hoe ze als baby niet welkom was. Hoe ze de tiende in de rij was en hoe haar vader en moeder geen tijd voor haar hadden. Wat er ook gebeurt in haar leven, telkens komt ze op de proppen met dit “excuus” voor haar welzijn. Tijdens de sessie bewegen we ons naar de hogere realiteiten. Vanuit het grotere perspectief ziet ze opeens de blije baby. Omringd door haar broers en zussen die knettergek op haar zijn. Ze voelt de liefde voor haar, het warme welkom.

Perspectief

Tsja, wat is je perspectief hè en wat ben je zelf gaan geloven. Welke verhalen ben je blijven herhalen en heb je gevoed als excuus om iets niet te hoeven of juist wel te kunnen doen. Hoe groot heb je het drama gemaakt en leef je dat drama nog steeds?

Marie-Louise zag dat het verhaal over de baby de basis was voor nog veel meer verhalen en overtuigingen, allemaal met dezelfde kern. Ik ben niet welkom. Ik doe er niet toe. Er is geen tijd voor mij. Ze zien mij niet staan.

Je creëert je eigen werkelijkheid

Kun je je voorstellen wat voor realiteit zij creëerde met deze overtuigingen en uitstraling! Ze creëerde zelfs een partner die geen tijd voor haar had.

Als je je bewust wordt van de strategieën die je hebt aangenomen om te overleven, van de overtuigingen en de structuren, dan kun je verandering in je leven gaan brengen. En vaak zijn dat thema’s die we allemaal kennen. Schuld, schaamte, niet gezien worden, er niet mogen zijn, vul zelf maar verder in. En ieder heeft zijn eigen strategie ontworpen om die pijn te omzeilen of te overschreeuwen.

Mededogen

Het mooie is, dat als je hoger inplugt, je ook ziet van waaruit de ander reageert. Welke strategieën de ander gebruikt om de pijn maar niet te hoeven voelen. Als je dát gaat doorzien dan kan er zo’n stroom mededogen naar de ander ontstaan. Je kunt gaan zien dat we met zijn allen hetzelfde willen ervaren: Liefde.

Zuivering

Deze maand augustus kent een sterke energie van zuivering. Ik zou zo zeggen gebruik dat om jezelf gewaar te worden van dat wat er in jou speelt én om dat blije in jezelf toe te staan. Het is er namelijk al. In dat blije kun je je patronen onder ogen gaan zien, zonder schuld, zonder schaamte. Het is wat er is en jij bént dat niet! Door je opvoeding, de cultuur, school, je omgeving, ben je je gedragen naar dat wat je dacht wat men van je verwachtte. Je bent iets geworden wat je helemaal niet bent. Jij bent dat pure, dat stille, dat oneindige vredevolle, die liefde. Dat is je essentie. En wat heb jij er van gemaakt?

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies