/
Wat heb je nog van buitenaf nodig?

Wat heb je nog van buitenaf nodig?

In emotionele stormen kunnen we gemakkelijk worden afgeleid en ons mee laten sleuren. Dat kan zich uiten door bijvoorbeeld vreetaanvallen, shoppen, alcohol- of werkverslaving. We proberen dat vervelende gevoel dan weg te krijgen. Het gat, de leegte te vullen.

Brian kocht een nieuwe auto. Hij was zich terdege bewust dat de auto die hij tien jaar geleden gekocht had, zijn leegte vulde met betrekking tot gezien worden. De afgelopen tien jaar heeft Brian dat stuk onder de loep genomen. Hij heeft steeds meer gedaan waar híj blij van werd in plaats van te doen wat zijn omgeving van hem verwachtte. Daarbij leerde hij om zich zelf te zien. Brian: “het leuke is dat de auto die ik nu koop, het gat van “gezien worden” niet meer hoeft te vullen. Dat is zo’n andere ervaring.

Het is nooit genoeg

De valkuil van een gat buiten jezelf willen vullen, is dat het gat nooit gevuld raakt. Je denkt dat het gat gevuld is door die mooie jurk te kopen en een halve dag later knaagt de leegte weer. Het gat valt alleen te vullen vanuit jou zelf. Dat vraagt om naar binnen te keren, om in de put af te dalen en te ontdekken wat het nodig heeft. Alleen jij kan verandering aanbrengen in je situatie.

Andrea kwam bij mij in de praktijk. Ze was gestuurd zei ze en in het kort kwam het erop neer dat ze van mij verwachtte haar situatie met haar man te verbeteren. Andrea zat in een behoorlijke slachtofferrol en ze was niet bereid daar uit te stappen. Jammer, maar helaas, hier stopt het dan. Ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen leven. We kunnen elkaar een zetje geven, inspireren, op elkaar resoneren én je zult het toch echt zelf moeten doen.

Je eigen meesterschap

Het mooie aan deze tijd is dat het niet meer gaat over Goeroe’s of Meesters die het beter weten dan jij. Het is aan jou of je iemand op een voetstuk zet of niet. Dat vind ik altijd leuk bij het zien van de filmpjes van Mooji, hoe de mensen daar in de zaal zitten. De één in een aanbiddende houding en de ander in eigen soevereiniteit. Dat geldt dus ook voor hoe je dit Voedsel leest. Dit is mijn waarheid en dat hoeft niet jouw waarheid te zijn. Tijdens mijn sessies zal ik ook altijd zeggen: “voel of het voor jou klopt wat ik zeg”. Geloof niets maar onderzoek hoe het voor jou werkt. Het gaat over gelijkwaardigheid. Jij tikt mij aan en ik tik jou weer aan. Het gaat over samenwerking, elkaar inspireren, motiveren. Het ontdekken van je eigen meesterschap. Dan zijn er geen gaten meer te vullen. Dan voel je dat je al heel en compleet bent en dat je dat via dit fysieke lichaam tot uitdrukking kunt brengen.

Het universum geeft je exact die situaties waarin jij kunt ervaren hoe heel en compleet je bent. Misschien ontmoet je iemand die een opmerking maakt die je raakt waardoor je inzicht krijgt. Of zie je een bericht op internet dat je wakker schudt. Je ontmoet iemand  waar je op resoneert, waardoor er een kracht in jou wakker wordt of je hoort een lied op de radio waardoor je het opeens helder hebt.

Ik heb er al eens eerder over geschreven. Het nemen onder het geven. Mijn tip is om ze nog eens onder de loupe te nemen. Waar doe je dingen écht vanuit je hart en waar zit er in het geven een opvullen van je eigen gaten in?

Vaak zien we onze eigen valkuilen niet zo helder als dat van een ander . Dus wil je wat ondersteuning hierbij: weet dat je van harte welkom bent. Plan hier je afspraak in mijn agenda.

Ik wens je een fijne week in compleetheid en heelheid toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies