/
Wat is je vraag?

Wat is je vraag?

Laat eens een vraag in je opkomen waar je een antwoord op zou willen hebben. Een vraag waar je mee aan het stoeien bent.

Niet weten

Ik weet niet hoe het jou vergaat. Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer uitkom bij “het niet weten” en tegelijk een “weten”. Ja, het klinkt heel paradoxaal en dat is het misschien ook wel.

Situaties, gebeurtenissen in de wereld, berichtgevingen waarvan ik ergens diep van binnen voel “hier klopt iets niet” (het weten) en tegelijk er niet de vinger op kan leggen wat er dan niet klopt. Wat er dan onder zit (het niet weten).

Eenzijdig

Ik word me steeds bewuster van de eenzijdige berichtgeving. In corona tijd was die heel duidelijk voor me. Na het lezen van het boek van Ineke van Geest – Berichten van een dwaalster uit Indië –  ben ik nog duidelijker gaan zien hoe we vanuit één invalshoek les op school hebben gekregen, vanuit één invalshoek de geschiedenis aan ons verteld is. Vanuit één invalshoek nieuws tot ons krijgen. Wat is waar? Ook als ik me richt op mediavormen die andere berichtgeving brengen, blijft de vraag “wat is waar?” Je kunt hoogstens ontdekken wie “jouw taal” spreekt en wie iets in jou wakker maakt. Iemand die misschien ook ontdekt heeft dat er zaken niet kloppen en niet weet hoe het passende puzzelstukje te vinden. Door hoger in te pluggen kun je het grotere plaatje gaan zien. De verbanden gaan zien tussen situaties die, vanuit persoonlijkheidsperspectief, op zich lijken te staan.

Jouw waarheid

We worden steeds meer uitgenodigd om naar onze eigen waarheid te luisteren. Om ons eigen pad te volgen die door die stille stem (hoe je die ook waarneemt) aan ons wordt getoond. Wat plopt er bij je binnen? Waar word je toe in actie gezet? En komt dat vanuit een angstenergie of vanuit een energie van vertrouwen en liefde? Eerst was het corona die de wereld beangstigde. Nu is het de oorlog in Oekraïne. Het klimaat staat al klaar, de economie. Als je niet uitkijkt ben je straks zomaar aan het einde van je leven en heb je alleen nog maar in angst geleefd. Wat doe je als je leeft vanuit jouw waarheid? Als je jouw pad volgt?

Helderheid en rust

Ja, er is donker en er is licht. En het donker komt deze tijd steeds meer aan het licht. Zelf heb ik het gevoel dat er nog veel meer verrassingen naar boven gaan komen de komende tijd. Dat er helderheid komt in, dat wat tot dus ver, versluierd is geweest.

Weet je hoeveel rust het geeft om dingen “niet te weten”! Het strijden valt weg, een ander willen wakker schudden valt weg. Zaken willen veranderen valt weg. Luisteren naar jeZelf. Dat diepe weten van jou, dat voorbij gaat aan het niet weten van de persoonlijkheid. Die stille stem in jou die weet. Als je beseft dat ieder zijn eigen pad loopt kan je dus ook al het oordeel achterwege laten.

Wat ik weet

En wat ik weet is dat er een antwoord is op alle vragen. Ook op jouw vraag.

Het antwoord is LIEFDE.

En niet de liefde die we in een hokje gestopt hebben als romantische liefde bij kaarslicht. Het is voor mij het licht in de ander zien. Alles en iedereen is van essentie een manifestatie van het licht. Het licht kan zijn ontkracht, kan zijn overgenomen door het duister. En in essentie is er licht. En we weten niet welke rol iemand hier op aarde speelt. Vanuit welk zielsperspectief hobbel je hier rond? Wat kom je hier doen en wat brengt de rol van de ander jou? Dat betekent overigens niet dat je de daden hoeft goed te keuren. Dat is wat anders. Ben je je bewust wat Liefde doet? Wat jouw licht doet?

Licht creëert licht. Licht is liefde

Door het licht in de ander te zien groeit zijn/haar Licht, groeit jouw licht, groeit het licht in de wereld. Iedereen snakt naar liefde.

Stel je vraag nog maar eens en geef daarop het antwoord: “Liefde”. Voel maar. Het gaat allemaal over liefde.

Ik wens je een liefdevolle week toe.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies