/
Wat is jouw ervaring?

Wat is jouw ervaring?

Heb je wel eens in een raftboot gezeten? Voor de één is dat kicken terwijl het voor de ander een nachtmerrie is. Als unieke wezens hebben we allemaal zo onze eigen ervaringen. Vraag twee kinderen uit hetzelfde gezin je te vertellen over het gezin waarin ze zijn opgegroeid en je krijgt twee verschillende ervaringen te horen.

Als ik met Klaas over het strand loop, vertelt hij over “zijn” hoogtevrees. Toen hij kind was is hij van de hoge duikplank geduwd. Sinds die tijd probeert hij alle situaties die te maken hebben met hoogte en water te vermijden. Hij vertelt dat hij bibberende benen krijgt, alleen al bij het zien van een hoge duikplank. Klaas heeft zich de angst toegeëigend. Zijn hoogtevrees. Hij heeft het vast gezet in zijn systeem zodat de ervaring zich keer op keer herhaalt. Er is geen ruimte voor nieuwe ervaringen met water en hoogte.

Je celgeheugen

Je ervaringen uit het verleden kunnen dus je ervaringen in het NU bepalen. Ook ervaringen uit vorige levens. Alles wat we meemaken wordt o.a. opgeslagen in het celgeheugen. Je kunt iets dus emotioneel of mentaal een plek hebben gegeven. Het zit echter ook nog in je cellen. Je zult dan ook merken dat, zolang die energie bevroren is, opgeslagen is, je ervaring hetzelfde blijft in soortgelijke situaties. Je reageert vanuit oude pijn die al voorbij is. Het verleden is geweest. De toekomst is er nog niet. Er is alleen maar NU.

Mentaal en emotioneel

Met Klaas onderzoek ik hoe zijn emotionele veld verstrengeld is met zijn mentale veld. Kortom hoe emoties de gedachten beïnvloeden en de gedachten de emoties.

Wellicht herken jij dat ook wel dat als je aan een bepaalde situatie denkt, je je direct paniekerig, bang of ongelukkig voelt. Koppel je je mentale veld los van het emotionele, dan kun je aan die situatie denken, zonder de angst te ervaren.

Je perspectief

Onze ervaringen worden bepaald door het perspectief van waaruit je naar een situatie kijkt. Kijk maar eens naar alle gebeurtenissen in de wereld. Vanuit welke invalshoek je kijkt, bepaalt hoe je in het hele gebeuren staat. Of je je gefrustreerd, boos, angstig of kalm en vredig voelt.

Het is interessant om met dit gegeven te spelen. Om te ontdekken dat jij het dus in de hand hebt wat je ervaring is. Ofwel door je emotionele en mentale veld los te koppelen ofwel je perspectief te veranderen.

Alles draait om ervaren

 In het boek “The afterlife of Billy Fingers” vertelt de overleden Billy aan zijn zus,  dat alles wat op aarde gebeurt draait om de ervaring. De ziel wil ervaren. Hoe mooi als je je ziel dus alle ruimte geeft om verschillende ervaringen te hebben door volop te leven!

Vanuit het hogere perspectief bestaat er geen goed of fout. Ook niet wat er nu op aarde gebeurt. Goed en fout is het duale. In de hogere regionen gaat het om de ervaring om de beleving. Iedere ervaring is een goddelijke perfecte uitdrukking van energie die in beweging is.

Durf te leven

Zo kun je bepaalde gedachten of oordelen hebben over situaties waarin iemand verzeild is geraakt terwijl die ervaring voor degene misschien wel het grootste cadeau is. Durf jij je open te stellen voor nieuwe ervaringen, voor het verlangen van je ziel? Durf jij te leven?

Dat vraagt om uit je comfort zone te stappen en eens links om te gaan in plaats van rechtsaf. Dan kun je nieuwe ervaringen creëren. Je openstellen voor het leven met al die nieuwe mogelijkheden vraagt om deuren te sluiten zodat nieuwe deuren kunnen opengaan en jij nieuwe ervaringen kunt opdoen. Speel er eens mee. Stap uit je vastgeroeste patronen. Poets je tanden eens met je linkerhand in plaats van met rechts en ontdek wat voor ervaring dat geeft. Eet eens om 18.30 uur in plaats van 18.00 uur. Wat doet dat?

Ik wens je een mooie week met nieuwe ervaringen toe of misschien wel met meer bewustzijn op dat wat je ervaart.

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies