/
Wat is jouw focus?

Wat is jouw focus?

Allereerst mijn allerbeste wensen voor jou voor dit nieuwe jaar. De woorden die steeds bij me opkomen zijn nieuw, vernieuwend, licht, lichtheid, gemak en eenvoud. Hoe dan ook, dat je hoogste goed de ruimte krijgt om meer en meer tot uitdrukking te kunnen komen. Tijdens de retraite die ik afgelopen week organiseerde, maakten we een moodbord voor de energie van 2022. Het was mooi om die energie krachtig te voelen. Inspirerend, gelukzalig. Ik neem je graag mee in die energie. Dus als het resoneert, hou mijn agenda dan in de aandacht.

Daar waar je je aandacht op richt groeit.

We zitten nog midden in de periode van de 12 heilige nachten. Een periode waarin de sluiers met de hogere dimensies extra dun zijn en je – onder andere door je dromen – helderheid kan krijgen over hoe je bijvoorbeeld verder wilt.

Waarschijnlijk heb je de afgelopen dagen teruggeblikt op het afgelopen jaar. Ben je je ook bewust geworden van waar je echt mee klaar bent en dat wat juist mee mag naar het nieuwe jaar?

Waar ga jij je aandacht aan geven dit jaar?

Waar ligt jouw focus op? Door naar binnen te keren kun je niet alleen het thema of het gebied in je leven helder krijgen maar kunnen er ook steeds meer details je aangereikt worden. In het stil worden kan het pad je getoond worden.

Waarom goede voornemens niet werken

1 januari is zo’n moment waarop mensen goede voornemens maken. Ik hoef ze je niet te noemen. Veelal is het met een paar weken al bekeken en voelt men zich schuldig of dat ze gefaald hebben omdat het doel niet bereikt is.

Goede voornemens komen voort uit de mind en uit de persoonlijke wil en zijn vaak  niet uitgelijnd op het hoogste goed. Het gaat over je best doen. Hoe zou het zijn om gewoon helder te hebben wat er in jou en je leven wil veranderen om je hoogste potentieel te kunnen leven? Vanuit de verbinding met je ware Zelf kun je dan je aandacht daar op richten en in gemak en eenvoud het in je leven laten ontvouwen.

Januari en naar binnen keren

Lee Harris vertelt in zijn energy update dat de maand januari nog in het teken staat van naar binnen keren. Kijk eens of je dat in de energie herkent. Misschien heb je minder behoefte om contact met anderen te hebben of om naar buiten te gaan. Of ga je de buitenwereld in omdat je het idee hebt dat het niet anders kan, dat het moet?  Door naar binnen te keren kun je ontdekken dat je je dingen kunt doen vanuit een andere energie. Dat je je focus gaat veranderen.

In de retraite, werd dat heel duidelijk. Daar kwam het thema “moeten” ook aan de orde. Als je je eigen energie verandert, bijvoorbeeld de humor en het plezier weer meer in je leven toelaat, kan het zomaar zijn dat dat wat je dagelijks doet, helemaal niet meer als moeten wordt ervaren.

Ik nodig je dus graag uit om te onderzoeken waar jij je focus op gaat richten dit jaar. Welke energie ga jij doen laten toenemen met je aandacht. Enne …. ga voor het hoogste .

Tot volgende week

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies