/
Wat je zegt ben je zelf en de harmonie van het leven

Wat je zegt ben je zelf en de harmonie van het leven

“Wat je zegt ben je zelf, met je kont door de helft, met je kont door de muur, ben je morgen lekker zuur”. Ken je het versje nog uit je kindertijd?

Blijkbaar wisten we toen al (onbewust) dat wat we over een ander zeggen, het over ons zelf gaat. Hoe ver zijn we daarvan afgedwaald! Hoeveel oordelen hebben we nog over anderen, wat ze doen, hoe ze zijn, wat ze zeggen. In het wijzen naar de ander, wijzen er altijd drie vingers naar jezelf!

Het gaat niet over die ander

Al die oordelen zeggen iets over ons zelf. Al die mensen waar jij een oordeel over hebt, maken deel uit van jouw bewustzijn. Het is deel van jou en ze laten het je zien. Het zijn de engelen die op je pad gestuurd worden om jezelf te leren kennen. Hoe heftig ook.

Harmonie

Afgelopen weekend volgde ik een nascholingsweekend dat ging over harmonie zowel innerlijk als uiterlijk. Harmonie ervaren tussen je mentale, emotionele en fysieke lichaam. Je kunt dat ervaren als rust en stroming in jezelf. Harmonie ervaren tussen al die lichtlagen waaruit je bestaat (je heelheid en compleetheid, je oneindigheid ervaren) en harmonie tussen “dat hogere” en je bestaan op aarde (er is geen hier of daar en alles hangt met elkaar samen).

Mooi om al zoveel harmonie in mijn leven te ervaren én, dat kan niet anders, als je hoger inplugt, meer licht toelaat, worden ook die diepere lagen nog meer verlicht. Dus ik kwam bij dat, wat me pissig maakt, me frustreert, bij “hoe halen ze het in hun hoofd”, bij “ze willen iets van me”. En het werd knal helder. Wat je zegt ben je zelf. Of te wel al de thema’s die ik hier benoem, gingen niet over die ander, het ging over mij!

Over wie en wat heb jij een oordeel? Durf je eerlijk te kijken?

De perfectie van het bestaan

Door de harmonie op al die niveau’s te ontdekken én toe te durven laten verandert de energie. Dan kom je namelijk uit bij de perfectie van het bestaan. Bij de onderliggende harmonie van het leven. Het universum is genadig, is harmonie. Je krijgt exact wat je nodig hebt om jezelf te leren kennen. Het is aan ons hoe we daar mee om gaan. Blijven we wijzen naar de ander of nemen we onze verantwoordelijkheid om onszelf te onderzoeken?

In de harmonie van het leven gaat het er niet meer om wat mijn persoonlijkheid wil. Waar wil het universum mij hebben en mijn persoonlijkheid mag daarin mee. Wat wil er via mij tot uitdrukking gebracht worden? In dat bewustzijn kun je tot overgave en diepe vrijheid komen.  Kun je je voorstellen dat je vanuit dat bewustzijn andere mensen aantrekt en andere situaties in je leven creëert?

Onvoorstelbare mogelijkheden

Zoals je wellicht in het vorige Voedsel gelezen hebt, lag mijn mailbox er langere tijd uit. Niet handig. Van frustratie en pushen om het weer in werking te krijgen, ging ik na het weekend het contact met de hosting aan, vanuit de harmonie van het bestaan. Er kwam een oplossing die mijn hoofd niet had kunnen bedenken en waar ik wel heel blij mee was. Het werkt weer!

Van “wijzen naar de ander en veroordelen” naar “samen”. Omdat het allemaal bewustzijn is. Ontdekken hoe we elkaar vooruit helpen, ondersteunen en in dat “samen” evolueren naar een andere realiteit op aarde. Een wereld in harmonie.

Verlang je ook naar harmonie in je leven ervaren? In het kader van “samen” ben je van harte welkom om onze energieën elkaar te laten aantikken en de dans van vrijheid van het leven te ervaren. Je kunt hier direct een afspraak in mijn agenda maken.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies