/
Wat jouw licht voor uitwerking heeft

Wat jouw licht voor uitwerking heeft

Met mijn kleinzoon van een half jaar liep ik door het dorp en het viel me op hoeveel (onbekende) mensen de kinderwagenbak in kropen om een glimp van het jochie op te vangen. Ik werd me bewust van de eenvoud van een lach. In dit geval hoe de gulle lach en de puurheid van onze kleinzoon mensen aanraakte.

Als ik dit schrijf herinner ik me ook een voorval in Portugal. Ik ontmoette daar een oude man en we konden elkaar niet verstaan. Onze lach over en weer sprak echter boekdelen.

De invloed van je licht

Hoe simpel is het hè en sta je er wel eens bij stil, hoe jouw lach, jouw licht, jouw uitstraling van invloed is op het leven van anderen. Je kunt zomaar een dag van iemand weer helemaal goed maken.

Licht is woest aantrekkelijk en licht trekt licht aan. Zodra jij jouw licht dus laat schijnen trek je mensen aan die daar op resoneren en wiens licht daardoor ook weer helderder kan gaan stralen.

Magie

Licht maakt je ook bewust van de magie in je leven. Zo verbaas ik me iedere keer weer hoe de mensen die met mij op reis gaan, of op retraite zijn, exact bij elkaar passen voor die periode. De groep klopt altijd. Of ze hebben dezelfde thema’s of ze drukken bij elkaar op knoppen waardoor dingen helder kunnen worden, zonder dat het drama wordt.

Niet alleen mensen reageren op jouw licht. Alles is energie. Heb je wel eens in het bos gelopen vanuit je licht? Contact gemaakt met dieren vanuit je licht? We hebben het op IJsland gezien hoe de zeehonden reageerden op ons licht. Te leuk voor woorden! Laat je verrassen.

Gemak en verbinding

Door dingen vanuit jouw licht neer te zetten, gaat je hart open, valt het drama weg, gaat alles veel gemakkelijker en komt alles samen. Je kunt het gevoel krijgen dat alles klopt. Ieder puzzelstukje op zijn plaats valt. Je bewust worden van de onderlinge verbondenheid en uitwisseling.

Misschien denk je “ja als ik mijn licht laat stralen en het is zo woest aantrekkelijk, dan trek ik allemaal mensen naar mij toe en wordt mijn energie snel minder, word ik leeggezogen”. Het leuke is dat het tegendeel waar is.

Eén en één is drie

Hoe meer jij je licht laat stralen, hoe meer er naar je teruggekaatst wordt. Dat geeft dan weer een gevoel van vertrouwen en diepe rust. De ervaring dat er voor je gezorgd wordt, overgave aan het grotere.

Vaak zit ons hoofd er nog tussen die het allemaal maar spannend vindt om bijvoorbeeld zomaar naar een onbekende te lachen. Of om helemaal te durven vertrouwen op het Licht. Het hoofd lijkt wel een langspeelplaat waarvan de naald steeds weer in de bekende groef wil draaien. Dat vraagt dus een flink portie bewustzijn om uit die oude neerwaartse patronen te stappen en te kiezen voor het Licht.

Activiteiten en een voet op de rem

Het komende half jaar bied ik activiteiten aan waarbij ik je graag ondersteun om contact te maken met jouw Licht, hoe het communiceert, wat de bijdrage van jouw licht is en om bij die ervaring te komen van dat allesomvattende dat je bent. Zie verderop in dit Voedsel voor een kort overzicht.

Wellicht komen er nog nieuwe activiteiten bij. Dat ga ik deze zomer eens lekker laten ontstaan. Je hebt me al vaker horen zeggen “alles verandert voortdurend en dat vraagt om alles opnieuw te herzien”.  Voor mij is dat, dat ik voor het eerst in zes jaar, besloten heb de zomermaanden geen Voedsel te gaan schrijven. Gewoon zitten met mezelf en kijken wat er wil ontstaan en wat er klaar is. Het eerstvolgende Voedsel krijg je op 27 augustus weer geserveerd.

Ik wens je een fijne zomer toe met veel Licht.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies