/
Wat verwachtingen doen met je energie

Wat verwachtingen doen met je energie

Fia is flink teleurgesteld als ze bij me komt. Haar leven is allemaal anders gelopen dan ze voor ogen had en de mensen die bij de situatie’s betrokken waren hadden haar flink “laten zitten”. Ze heeft het gevoel overal alleen voor te staan. “Mijn hele lijf staat strak gespannen en ik ga alleen maar harder werken om de teleurstelling te vermijden”. Het gesprek gaat over verwachtingen en Fia geeft aan dat ze die heeft. Niet alleen naar zichzelf maar ook naar anderen toe.

Strijd

Op het moment dat je verwachtingen hebt, zit je al in de strijd. Je wilt iets van de ander hebben of gedaan krijgen. Je wilt dat iets gaat zoals jij denkt dat het goed is. Maar wat is goed? In het “anders gaan” ligt misschien wel het grootste cadeau voor jezelf en de ander.

Peter wordt geconfronteerd met een baas die van alles van hem verwacht. “Ik voel me elke dag een gevangene die in de rij moet lopen”. Maar ja, ik moet toch naar mijn werk.

Als er een verwachting naar jou is, dan trekt je energie zich als het ware terug. Het gevoel dat je op slot gaat of je hakken in het zand zet. Men wil iets van jou en de vraag is of dat is, wat vanuit de hogere levensstroom, ook klopt. Kun jij jeZelf zijn door die verwachting of wordt er – vaak onuitgesproken – iets bij je neergelegd? Je systeem reageert – vaak onbewust – met een stap terugdoen.

Onrust

Verwachtingen kunnen ook onrust in jezelf geven. Een soort voortdurende alertheid of de situatie wel gaat lopen zoals jij voor ogen hebt. Verwachtingen en controle zijn vriendjes van elkaar.

Ja, hoe doet Peter dan dat op zijn werk, vraag je je misschien af. Tijdens de sessie kon Peter bij het inzicht en het gevoel komen dat als hij in zijn werk de flow volgt, er meer werkplezier is. Hij zag ook dat hij dan dingen anders gaat doen die zeker van invloed zijn op de verwachtingen die zijn baas heeft. Hij zag dat zijn baas door deze verandering verzachtte en de controle en verwachtingen kon loslaten. Dat er meer een basis van gelijkwaardigheid ontstond. “Ik ben helemaal geen gevangene, ik hoef alleen maar mijn eigen ding voor te leven wat bevrijdend is voor alle partijen”.

Bewustzijn hebben op wat je uitzendt naar de ander. Waar zit je in de verwachting waardoor een ander een stap terug gaat.

Open voor het nieuwe

Open en ontvankelijk zijn voor iets nieuws. Ik heb het bij de retraite nog weer gezien. Iemand voor wie alles nieuw was, yoga, meditatie, energetisch werk. Een lust om te zien wat er dan kan gebeuren, als je zonder verwachtingen ergens instapt. Dan kan het hoogste door jou heen werken en kan het op de meest mooie manier in je leven komen.

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies