/
Wat voor jou zo gewoon is

Wat voor jou zo gewoon is

Afgelopen weekend gaf ik de retraite “Sterven is opnieuw geboren worden”. Ik word me tijdens dit soort dagen iedere keer weer opnieuw bewust, dat wat voor mij “gewoon” is, dat dat voor andere mensen nieuw kan zijn.

Een mooi voorbeeld daarvan tijdens deze retraite, is het contact maken met overledenen of zielen die nog ronddolen.

Door mijn waarneming en ervaringen te delen en de deelnemers mee te nemen naar andere realiteiten van de werkelijkheid, kunnen er zich poorten openen naar nieuw bewustzijn. Bewustzijn is voelen en ervaren. Een reactie van een deelnemer: “dit was een life changing weekend”.

Veelal weten we zaken wel met ons hoofd maar zijn het niet doorvoelde theorieën. Dan blijf je in je hoofd hangen en verandert er niets.

Klein gebaar grote uitwerking

Een andere eye-opener kreeg ik van een lieve vriendin. Ze vertelde “ik heb laatst, wat ik van je geleerd heb, in de praktijk gebracht”.

Ik was benieuwd wat ze van mij geleerd had. Weet je waar het over ging? Over verbinden en bewuste aandacht, door het geven van een knuffel aan haar toen ik ’s morgens uit bed kwam.  Goedemorgen 😊. Voor degenen die mij niet persoonlijk kennen: ik ben nogal van het aanraken.

Vervolgens raakte ze in een situatie waarin iedereen op eieren liep. Ze begon de mensen een knuffel te geven en de energie werd gelijk zacht.

Inspiratiebron

Als je je bewust wordt van die zaken die voor jou zo gewoon zijn, dan kun je je ook gewaarworden van je ontwikkeling. Wat heb jij je allemaal al eigen gemaakt wat voor een ander misschien nog wel nieuw te ontginnen gebied is? Dan kun jij een inspiratiebron zijn voor de ander.

Tijdens de retraite werd er door Marga gekookt. Ze was een inspiratiebron voor de deelnemers als je het hebt over gezonde voeding en het bereiden van voeding met een grote L van liefde.

Wat heb jij met de wereld te delen?

Ik herinner me nog goed dat ik bij mijn huisarts zat en we een gesprek kregen over nieuwetijdskinderen. Hij had er nog nooit van gehoord en ik was hoogst verbaast. Ja, ieder zijn expertise gebied. Wat is jouw expertise, wat heb jij met de wereld te delen?

Meer dan je denkt!

Als je nog niet zo helder hebt wat jij met de wereld hebt te delen, overweeg eens om de themadag: “Je bewust worden van jouw bijdrage aan de wereld” bij te wonen. Alle info tref je hier aan

Voor nu een mooie week toegewenst.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies