/
Wat zie en hoor je?

Wat zie en hoor je?

Met welke ogen en oren kijk en hoor jij? Is het niet bijzonder dat het op het nieuws een item is, dat mensen de vogels weer horen fluiten?

Wat kleine dingen lijken

Toen ik een dame met kanker in haar laatste levensfase begeleidde, viel het me op dat ze zo kon genieten van de schoonheid van – wat kleine dingen lijken – in het leven. De druppel op de grasspriet, de ontluikende bloemen, de wolken in de lucht.

Veel mensen zijn vervreemd geraakt van de schoonheid die de wereld te bieden heeft. In deze tijd krijgen we allemaal weer een duwtje om ons daar bewust van te worden. De  verwondering over de schepping weer toelaten.

En dan heb ik het ook over de schepping door mensen. Ken je de bruggen bij Sneek? Elke keer als ik daar onder door rij, geniet ik op en top. Wat een prachtige vormgeving.

Hoe kijk jij de wereld in?

Hoe je de wereld in kijkt, bepaalt ook de mate waarin je verbonden bent met jeZelf. Hoe je je verbonden weet met het geheel. Om te voelen dat jij deel uit maakt van de zee, van het zand, van de bomen. Hoe beweeg jij je daartussen? Ben je je alleen bewust van de chaos rondom je of hoor je de stilte in de chaos. Hoor je de stilte in jeZelf? Of kleppen die twee oude mannetjes van de Muppets voortdurend vanaf je schouder?

Wat fluisteren de bomen je toe? Wat hebben de dieren je te zeggen? Zelf vind ik het altijd interessant als steeds dezelfde soorten dieren zich aan mij tonen. Toeval bestaat niet…

Emoties

De manier waarop je kijkt en luistert is ook van invloed op je emoties. Verderop in dit Voedsel een oefening om je aandacht te verschuiven en bewustzijn te krijgen op wat er dan nog meer is. Je kent mijn slogan inmiddels “energie volgt de aandacht”.

Mijn tip voor de komende tijd. Open je blikveld, verruim, zie en hoor de dingen met nieuwe ogen en oren, alsof het de eerste keer is. Verwonder je, verheug je, voel het speelse misschien zelfs ondeugende kind weer in jezelf. En ….. hoor de stilte, in en rondom je.

Geniet!

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies