/
Wees helder in wat je wilt

Wees helder in wat je wilt

Allereerst wens je ik je het allerbeste voor 2019. Maak er een mooi jaar van. Misschien dat dit blog je daarbij wat op weg kan helpen.

Sonja loopt door de supermarkt. Ze wil een potje jam kopen. Voor het schap slaat de twijfel haar toe. Jemig van een keuzes. Aardbeienjam, kersenjam, pruimenjam, bosvruchtenjam, aardbeien/kersenjam. Sonja wordt overvallen door de mogelijkheden  en loopt zonder jam de supermarkt weer uit.

Keuzestress

Dit is natuurlijk een simpel voorbeeld maar waarschijnlijk voel je wel waar ik heen wil. In onze huidige tijd is er zo’n enorm aanbod aan mogelijkheden dat we er letterlijk stress van kunnen krijgen. Stress van het niet weten wat te kiezen. Stress vanwege dat stemmetje dat bij iedere keuze begint te schreeuwen “neee, doe die ander nou”, of “nee, dat is geen goede keuze”. Die keuzemogelijkheden kan je echt doen verlammen. Gewoon niet meer weten wat je wilt kiezen of niet meer durft te kiezen, bang om zogenaamde fouten te maken. Vanuit de persoonlijkheid gezien bestaan er fouten. Vanuit het Goddelijke Zelf gezien niet. Iedere keuze die je maakt brengt je bij een andere ervaring. Het vraagt om te voelen wat die ervaring met je doet, zonder oordeel of verhaal erop te plakken.

De persoonlijkheid kan gek worden van de keuzemogelijkheden. In het oerwoud van het aanbod zie je niet helder wat jíj nou eigenlijk écht wilt. Waar wordt jij warm van? Wat geeft jouw kracht? Waar twijfel je geen moment aan?

Dat wat je uitstraalt zie je in je omgeving als jouw waarheid. Ben je dus vertwijfelt of in verwarring dan zul je dat in situaties om je heen sterk uitvergroot terug krijgen.

Het kan ook anders

Sonja neemt dagelijks tijd om te mediteren. Zo’n 20  minuten per dag is al voldoen voor haar. Zo komt ze bij haar ware zelf en kan ze de stille stem van haar essentie horen. Sinds Sonja op deze wijze contact maakt met haar Goddelijke Zelf voelt ze zich veel rustiger, vrediger en zelfverzekerder. Sonja gaat opnieuw de supermarkt in om jam te kopen. Ze ziet de overvloed aan mogelijkheden en wordt er niet door uit het veld geslagen. Ze weet gewoon direct dat ze voor de aarbeienjam gaat. Geen discussie mogelijk.

Rust in beweging

Trek dit voorbeeld eens uit naar situaties in je leven waarin jij voortdurend overvallen wordt door keuzemogelijkheden. Hoe zou het zijn als je gewoon weet wat je wilt? Als je leeft vanuit de hogere stroom is er rust in je. Die stroom is net als een rivier niet statisch. Die is voortdurend in beweging en dat vraagt om mee te bewegen, om vloeibaar en flexibel te zijn. Om jezelf over te geven. Dat betekent overigens niet dat je lui op de bank gaat zitten te wachten totdat het reddende schip voorbij komt.

Nee er is een actieve alertheid in rust in je aanwezig. Op het moment dat er actie vereist is, weet je dat en zijn je daden gericht als een laserstraal.

Het grote verschil is dat die laserstraal voortkomt uit de hogere stroom en dus is afgestemd op je hogere goed en op dat van de mensheid. Je daden vanuit de persoonlijkheid zijn meer een russisch roulette.

Helder zijn

Zo aan het begin van 2019 neem ik je graag mee in die hogere stroom. Op 12 januari a.s. is er een thema ochtend “jaarcreatie 2019”. Wat wil jij in de wereld zetten dit jaar vanuit die hogere stroom? Wees daar helder in naar jezelf. Hoe helderder jij het hebt, hoe krachtiger het universum het kan beantwoorden. Kortom een zeer krachtige ochtend om een glansrijk jaar tegemoet te gaan. In het Voedsel voor de Ziel heb ik er deze week meer over geschreven. De informatie kun je ook vinden op https://www.het-licht.net/thema-meditaties/.

Schrijf je nu in voor het ontvangen van het Voedsel voor de Ziel. Dan ontvang je iedere zondagochtend een inspirerend ontbijt in je mailbox. 

Fijne week,

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies