/
Weet je hoe problemen ontstaan?

Weet je hoe problemen ontstaan?

Voordat ik het over het ontstaan van problemen ga hebben, eerst iets anders. De woorden “verbinding” en “je trilling verhogen” vliegen je misschien wel om de oren in deze tijd. Maar wat is dat nou eigenlijk en wat heeft het met problemen te maken?

Wel of niet verbonden

Hoe weet je of je nu wel of niet verbonden bent? Zit je in een bepaalde situatie te trekken aan een dood paard of loopt het allemaal moeiteloos? Ben je steeds doodmoe of voel je je energiek en fit? Ervaar je fysiek gemak of is je lichaam stijf, stram en pijnlijk? Als je verbonden bent, dan stroomt de energie en of dit nu fysiek is, in relaties of in andere situaties in je leven. Er is een stroom van gemak en eenvoud.

Frederique komt bij me en vertelt me waar ze tegen aan loopt in het leven. Vervolgens komt er een heel verhaal, wat gewoonweg niet bij me binnenkomt. Ik kap haar dan ook af en vertel haar dat dat oude energie is, dat dat verhalen zijn én dat dat niet het probleem is waar ze mee zit. Het lijkt misschien of die ander jou dat heeft aangedaan. Niets is minder waar. Ze kijkt me aan en begrijpt direct wat ik zeg. Ik vertel Frederique dat het gaat over het luisteren naar de energie, naar de stroom. Waar heb je niet geluisterd? Met luisteren bedoel ik: hoe was je ervaring bij de gebeurtenis? Of te wel wat deed het met jou – en dat gaat verder dan voelen – en kon je daar helemaal bij blijven, zonder dat het weg hoefde? Je hoofd wil een verklaring, wil uitleg, dat creëert het probleem.

Het anders willen hebben

Een probleem is eigenlijk het niet accepteren van dat wat er is. Vervelende dingen, gevoelens, willen we graag zo snel mogelijk weg hebben. Dan ga je uit de stroom, want in die stroom zit alles, dan ga je uit verbinding. En, voila, het probleem is gecreëerd. We willen het anders hebben dan het is.

De uitnodiging is dus om mee te bewegen met de stroom. Het IS. Of het nu leuk is of niet, zelfs dat valt weg als je in de ZIJNS-sfeer zit.

Sterven en geboren worden

We hebben allemaal een identiteit gecreërd van onszelf. Ons met van alles geïdentificeerd. En dat is niet wie je werkelijk bent. Als je “hoger inplugt’ – je trilling verhoogt – je gewaarzijn uit laat dijen naar die hogere realiteiten van de werkelijkheid – kun je je ware Zelf ontdekken. Dat oneindige multidimensionale wezen dat jij bent. Frederique ontdekte haar enorme reikwijdte, haar uitstraling en hoe op dit niveau het probleem helemaal niet aan de orde was. Dan denk je misschien: ja, en hoe dan hier op aarde. Het mooie is dat als je vanuit die hogere levels ervaart, je ervaring op het Aardse vlak ook verandert. Frederique kon gewoonweg niet meer bij de situatie zoals ze die had ervaren. Ze kon niet meer bij haar probleem komen.

Het vraagt dus om de identificaties los te laten, om telkens weer te sterven en in die hogere realiteiten opnieuw geboren te worden. Het vraagt om af te leren van dat wat je niet bent. En ja, afleren is vaak lastiger dan iets nieuws aanleren.

Ik wens je een mooie week en als het je wat lijkt – onderzoek je “problemen” eens. Steuntje nodig? Hier is mijn agenda. Een afspraak is zo gemaakt.

Fijne week.

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies