/
Weet je waar de deurknop zit?

Weet je waar de deurknop zit?

Allereerst wens ik je alles wat voor jou goed is voor 2023. Dat het een jaar mag worden waarin je jeZelf durft te laten zien aan de wereld en zo je bijdrage kan leveren aan dat nieuwe op Aarde.

Jij bent genoeg

Als ik dit schrijf, zit ik na te genieten van de retraite “Je licht leven”. Wat een prachtige dagen waren dat. Zo liefdevol verbonden dat de deelnemers zich in alle kwetsbaarheid en transparantie durfde te tonen. Met alles wat er is. Het hele plaatje. Ontdekken dat jeZelf zijn gewoon genoeg is en wat voor impact dat alleen al op jeZelf én op de wereld rondom je heeft.

Toelaten

Tijdens de retraite kwam ook het thema “toelaten” langs. Er ligt zoveel moois voor ons klaar om ons leven binnen te komen en het enige wat het van ons vraagt is om dat mooie toe te laten. Ben je bereid om te ontvangen. Voor veel mensen is het veel gemakkelijker om te geven dan om te ontvangen. Als je met dit thema aan de slag gaat, op onderzoek uit gaat, dan kunnen er heel wat oude overtuigingen langs komen. Ik ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg, niet voor mij, het is onmogelijk, ik moet er hard mijn best voor doen, ik moet het verdienen en vul zelf maar in. Je kent ze vast ook wel 😊.

De knop van verandering

De knop om een nieuwe wereld te betreden, een wereld van ondersteuning, van vreugde, van innerlijke rust, van overvloed (en dan bedoel ik dat je exact dát krijgt wat je nodig hebt), die knop zit aan de binnenkant van jouw deur. Jij bent de sleutelbewaarder en hebt alle mogelijkheden in je om die knop om te draaien. Om de deur open te zetten. Misschien eerst op een kiertje. Kun je even spieken hoe het is om een leven te leiden waarin je alle steun op je pad ervaart, een leven vol verbinding, liefde en harmonie. Als dat naar meer smaakt, kun je de deur wat verder openen, kun je meer en meer van al dat moois dat voor je klaar ligt ontvangen. Het vraagt alleen maar om toe te laten.

Hoe eenvoudig is het hè en hoe moeilijk maken we het onszelf en de ander.

Tijd om te oogsten

Het nieuwe jaar ligt nog aan onze voeten. Hoe mooi zou het zijn als je oude overtuigingen achter je kunt laten en de stap naar toelaten en overgave durft te nemen. Misschien voelt het wat oncomfortabel omdat je het niet gewend bent.  Je hoeft alleen maar te genieten van alles wat je de afgelopen jaren gezaaid hebt.

Van de automatische piloot af

Gisteren gaf ik de themadag “oneindige nieuwe mogelijkheden”. Ook daar kwamen deze thema’s langs. Als je iets nieuws in je leven wilt manifesteren dan vraagt het om oude deuren te sluiten. Dan pas kunnen er nieuwe deuren open gaan.

Wat zou je anders kunnen gaan doen in je leven om verandering toe te staan? Als je steeds hetzelfde blijft doen, dan blijf je hetzelfde creëren. Je kunt heel klein beginnen met jezelf aanwennen niet alles op de automatische piloot te doen. Poets je tanden met je linkerhand in plaats van met je rechterhand. Wijzig de volgorde van je ochtendritueel eens. Luister eens naar klassieke muziek in plaats van naar popmuziek. En dan groter. Sla zelf die spijker in de muur in plaats van het iemand anders te vragen. Begin eens een praatje met iemand die je niet kent op straat. Maak eens een compliment naar een wildvreemde. Dans op het strand. Kortom, wat kan jij veranderen zodat je de deur openzet om nieuwe mogelijkheden in je leven te ervaren?

Jij hebt die knop in handen aan de binnenkant van de deur. Je hoeft hem alleen maar te openen.

Ik wens je een fijne week.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies