/
Welke informatie geeft jouw lichaam?

Welke informatie geeft jouw lichaam?

Water is een informatiedrager. Ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water. Kun je nagaan hoeveel informatie er in jouw lichaam ligt opgeslagen.Je lichaam slaat al je ervaringen op in het celgeheugen. Ervaringen van dit leven maar ook van vorige levens.Je bent een lopende bibliotheek.

Ons lichaam geeft ons continu signalen. Signalen als het goed met je gaat. Denk maar aan je stralende ogen of je glanzende haren. En ook signalen als het minder goed met je gaat. Zere knieën, slechte spijsvertering, hoge bloeddruk.

Ontcijferen
Aan ons de kunst om die signalen van ons lichaam te vertalen. Om te ontdekken wat ons lichaam ons te zeggen heeft. In mijn visie ligt onder elke disbalans in het lichaam een oorzaak opgeslagen. Of die nu van buitenaf komt omdat je bijvoorbeeld door je enkel bent gegaan. Of dat die van binnen uit komt doordat je bijvoorbeeld maagpijn hebt. De vraag kan dan zijn “voor wie of wat zwicht ik” of wat doet mij aan het wankelen brengen? Of in het geval van maagpijn “wat valt er niet te verteren”? Soms kan dat voedings gerelateerd zijn. Kan jouw lichaam bepaalde voedingsstoffen niet verdragen.In andere gevallen kan dat te maken hebben met oude patronen, overtuigingen en emoties die in jou liggen opgeslagen en waarvan je lichaam aangeeft dat het hoog nodig tijd wordt om jezelf daarvan te bevrijden.

Luister naar je lichaam
Door te luisteren naar je lichaam, je te verbinden met je lichaam ga je ontdekken wat jouw lichaam jou te zeggen heeft. Ontdek bijvoorbeeld eens wat er gebeurt als je suiker eet. Wat gebeurde er in de periode voor je door je enkel ging? Voor wat of wie hou je je hart gesloten zodat er druk op komt te staan? Dit zijn voorbeelden van hoe je met je lichaam in contact kunt komen. Wat zijn jouw zinnen?

anatomy-1428238-1279x1220Praten met je lichaam
Het klinkt misschien vreemd “praten met je lichaam”. Je lichaam is levend bewustzijn waar je mee kunt communiceren. Het vraagt van jou het vertrouwen dat de antwoorden die in je opkomen de antwoorden van je lichaam zijn. Je voelt en weet het verschil of je iets bedenkt of dat het van je lichaam komt.
Zeg enkel van (jouw naam) wat maakt jou aan het wankelen? Hart van (jouw naam) wat geeft jou zoveel druk, waarvan wil je je ontdoen?

Emotioneel, mentaal, fysiek
De ervaringen die in je lichaam opgeslagen liggen kun je emotioneel en mentaal al wel lang geleden een plek gegeven hebben. Feit blijft dat de ervaringen nog steeds opgeslagen liggen in je celgeheugen. Er hoeft dan ook maar “dit” te gebeuren en je reageert weer vanuit je oude patroon of dezelfde verschijnselen openbaren zich weer.

Hulptroepen inroepen
Ik schreef het vorige week al: je hoeft het niet alleen te doen! Er zijn zoveel hulpbronnen. Denk aan je gids, de engelen, je begeleiders. Liever hulp in een aards jasje? Je bent van harte welkom in een individuele sessie om te ontdekken wat jouw lichaam jou te melden heeft en om jezelf te bevrijden van de disbalans. Je celgeheugen te schonen zodat je “vernieuwd” je pad kunt vervolgen.

Aan de slag? Bel of mail me en ga op ontdekkingsreis in je eigen lichaam.

Fijne week.

Harte groet,

Marion

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies