/
Wie betaalt de rekening?

Wie betaalt de rekening?

Nee, ik heb het niet over de stijgende kosten voor het levensonderhoud, die moeten ook betaald worden. Ik heb het hier over je lichaam.

Oorlog in kleiner verband

Ik werd afgelopen week geraakt door wat er speelde tussen mensen. Carlie heeft geen contact met Benjamin en daarom wil Thijs niet op het vriendenfeestje komen als Benjamin toch komt. Terwijl Thijs niets met Benjamin heeft. Het kwam binnen. Mijn stellige weten dat we in de overgang zitten naar andere tijden vol harmonie en vrede kreeg even een duw. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt hoe het nog oorlog is in veel mensen (en ook waar ik zelf nog aan het vechten ben).

De oorlog in jou aankijken

Want het mag dan oorlog in de Oekraïne zijn, hoe zit het met de oorlog in jou? Dat wat je om je heen ziet, is een weerspiegeling van ons eigen bewustzijn en dat van het collectief. We kunnen dus een grote mond hebben over wat anderen elkaar aandoen. Maar hoe verhouden wij onszelf daarin?

De lichtcoderingen die in grote getalen naar beneden komen, nemen ons in een sneltreinvaart mee in bewustzijnsexpansie. Het zorgt ervoor dat we niet meer om onze eigen duisternis heen kunnen. Dat ook onze minder leuke kanten letterlijk belicht worden. Het mooie ervan is, dat in dat licht, ook de frequenties van zachtheid en compassie aanwezig zijn. We mogen dus met die kwaliteiten naar ons zelf kijken. Dat betekent niet dat je hoeft te gaan wroeten, het wordt je toch wel getoond in al dat licht. Het vraagt wel om het aan te kijken.

Verliezers

Met vechten hebben we het nog nooit gewonnen. Dan zijn er altijd verliezers. Dat is (dus) ook het geval als de oorlog in jezelf woed. Je lichaam is de verliezer, die betaalt de rekening. Emoties die zich vastzetten, waardoor de doorstroming van de bronenergie niet meer door je heen kan gaan. Dan ontstaat er stijfheid, pijn of ziekte. Die oorlog kan trouwens héél subtiel zijn. Het vraagt moed om de oorlog in jezelf onder ogen te zien!

Bevrijding

Het is dé weg naar bevrijding. Bevrijding in jezelf en daarmee bevrijding van de wereld. Telkens als iemand zich zelf bevrijdt van hang naar macht, van oorlog, van tweestrijd zal de buitenwereld het minder te hoeven spiegelen.

Ik kreeg deze meditatie doorgestuurd. Elke dag 10 minuten van je tijd om je bewust te worden van het licht, de vrede en de liefde in én rondom je, kan je helpen de strijdbijlen te begraven.

Bevrijding zorgt er ook voor dat je je licht kan laten stralen. En voel maar hoe dat staat te popelen om naar buiten te komen 😊. Voor je lichaam een weldaad als de oude troep losgelaten kan worden en het weer vrij kan stromen. En voor je hoofd een zegen als het gevuld wordt met liefdevolle, compassievolle gedachten. Voor de wereld een bijdrage naar vrede.

Kortom, ik nodig je van harte uit om de minder leuke kanten en het vechten van jezelf, zonder oordeel, te doorzien. Acceptatie is de sleutel van dat wat er is. En voor je het weet sta je te lachen om dat wat je getoond wordt.

Heb het goed!

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies