/
Wie of wat moet er veranderen voor jouw geluk?

Wie of wat moet er veranderen voor jouw geluk?

Zijn we als mensen niet allemaal op zoek naar geluk? Een gelukkig leven leiden, is dat een utopie? Wordt het toch nooit vrede in de wereld of kun je ook dat andere voelen? Dat geluk en die vrede wat jij in essentie bent. Hoe meer jij daar contact mee maakt, dat ervaart, hoe meer je het uitstraalt, hoe meer mensen je aanraakt, hoe meer …. Het is als de steen die je in de vijver gooit en hoe het water steeds verder en verder uitrimpelt.

Wie of wat moet veranderen?

Wie of wat moet er nog veranderen wil jij je gelukkig kunnen voelen? Is dat je partner, je kinderen, je ouders, je buren, je vrienden, Rutte, De Jonge, de wereldleiders. Of zit het hem meer in de materie? Je huis, je tuin, het servies waarvan je eet, de planten in je kamer?

Het helpt je geen steek verder

Ben je je bewust in hoeverre je die ander of dat aspect wilt veranderen? Het kost bakken energie. Bovendien kun je die ander helemaal niet veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen, je eigen verantwoordelijkheid voor je leven op je nemen, waardoor je interactie met de ander verandert. Onderzoek eens wat het in die ander is wat jou triggert. Waarom zou hij of zij moeten veranderen voor jou? Het gaat altijd over jezelf hè als je ergens last van hebt en je kunt blijven zeggen dat het de ander zijn schuld is. Het helpt jou echter geen steek verder.

Het is nu de tijd!

Het is een intense tijd. Gedragspatronen, oude vastgeroeste emoties, oude denkpatronen, het komt in deze tijd knetterhard naar je toe om onder ogen gezien te worden. Niet altijd even leuk, zeker niet. Wel super helend in je groei naar gelukzaligheid en hoe je verder wilt met je leven. Ben je er aan toe je ogen te openen. Te zien en te voelen wat je nooit hebt willen, durven of kunnen zien, gewoon omdat de pijn te groot was. Het is nu de tijd om het aan te kijken. Als je het nu aan je voorbij laat gaat weet je hoe je leven er over tien jaar uit ziet. Exact hetzelfde! Helemaal goed natuurlijk als dat je keuze is. In het kader van geluk kun je even nagaan of dat is wat je wilt.

Hoe zou het voor je zijn dat gelukzalige, dat vreugdevolle, die liefde, die vrede gewoon in jezelf te ervaren?

Hoe je daar komt?

Ik benoem het al vaker in mijn blogs.

  • Jezelf bovenaan je prioriteitenlijstje zetten. Dus de tijd nemen voor wat zich aandient. De persoonlijkheid zal er direct overheen gaan met ja maar geen tijd of vul zelf maar in. De persoonlijkheid vindt het spannend. Geeft niets, neem hem of haar op schoot, stel het gerust en voel wat er zich door je heen trekt.
  • Geef je emoties alle ruimte. Je hoeft niet bang te zijn voor je emoties. Hoe heftig ook. Ze wijzen je de weg. Ze laten je zien waar je staat en welke kant je op kunt gaan. Emoties zijn gewoon energie in beweging. Ze nodigen je uit mee te bewegen in je groei.
  • Hoger inpluggen en stil worden, naar binnen keren. En of dat nu door te mediteren is of door te wandelen in de natuur. Zoek jouw manier om dat stille in jezelf te ontdekken. Dat vredige, dat vreugdevolle, dat vertrouwen, dat gelukzalige. Het is wie je bent! Voelen hoe blij je met jezelf bent. Mooji laat je in het filmpje hieronder ervaren wat ik bedoel met “hoger inpluggen”. Het gaat over het Zelf ervaren.
  • Ervaar dankbaarheid. Niet als mentaal concept maar als een doorvoelde ervaring. Je ervaring van de wereld wordt heel anders als je dankbaarheid ervaart in je leven. Moeilijk om dat te voelen? Ga het uiten. Word je bewust waar je je dankbaar voor kunt voelen en spreek het uit naar degenen. Hoe meer je het uit, hoe meer je het kunt doorvoelen en dat is super magnetisch!
  • Wees je bewust waar je aandacht aan geeft. Geef je aandacht aan alles wat niet klopt in de wereld of richt je je aandacht op dat nieuwe, dat vredevolle, dat samen, dat hoogste potentieel voor de hele mensheid. En ja, in deze tijd, wordt je heel snel meegetrokken in die lagere frequenties dus herzie, herzie, herzie. Je kunt iedere keer opnieuw beginnen .

Ik wens je een hele mooie week toe. Ik voel met deze volle maan zo de potentie van dat nieuwe voor de mensheid. Laten we het vooral toelaten die energie. We zijn superkrachtige creators. Woensdag a.s. geef ik een dag met als thema “leven in vreugde”. Ontdekken dat dat gewoon deel is van wie je bent en dat gaan toelaten in je dagelijkse leven. Ben je erbij? Hier treft je alle info

Stralende harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies