/
De helende kracht van ZIJN

De helende kracht van ZIJN

Het wordt duidelijker dan ooit dat je dingen op je ziet afkomen waar je niets kan aan doen. Begin dan met eerst even je aandacht naar binnen te richten zodat je ego het niet meteen aanpakt. Roland Verschaeve

Verbazing

Vaak zijn we gefocust om iets op te willen lossen, om problemen op te willen ruimen. De vraag begint al bij “wat is een probleem? Een situatie waarvan je niet accepteert dat het is wat het is. Elke keer verbaast het met weer dat, als ik hoger inplug, mijn kijk op en beleving van de situatie verandert.

Daarmee verandert ook de behoefte om iets op te willen lossen. Kan ik, dat wat er is, laten zijn.

Verbinding met jeZelf

Ken jij de kracht van het te laten ZIJN wat er is? En het paradoxale is dan weer dat ZIJN niet betekent dat je lui achterover ligt op de bank, wachtend tot jij of de ander gered wordt. ZIJN is dat doen wat je hebt te doen vanuit de verbinding met dat hogere, met jeZelf als bewustzijn. Je hoogste potentieel leven. En ja, soms is dat inderdaad niets doen en “alleen maar” liefdevol aanwezig zijn in jouw licht.

Trouw zijn

Als je vanuit de verbinding met jeZelf aanwezig bent in het moment is dat enorm helend voor jezelf. Je blijft daarmee trouw aan jeZelf, aan dat wat er diep van binnen in jou leeft. Je respecteert je eigen grenzen en je beschermt – als vanzelf – je eigen energie.

Als je niets doet

Vanuit de verbinding met jeZelf kun je je dan bewust worden van je verbinding met de ander. Weet je hoe helend het is voor de ander als jij – volledig aanwezig bent, zonder iets te willen veranderen. Je kunt de ander dan ten volle zien voor wie of wat hij is. Volledig transparant, zonder oordeel, zonder dat er iets tussen zit, zonder dat iets anders hoeft te zijn.

Als je iets wilt oplossen voor een ander, zeg je eigenlijk “kom maar, ik doe het wel voor je, want dat kun jij niet”. Daarmee zet je de ander nou niet echt in zijn eigen kracht. Kun je de ander gunnen het avontuur, dat leven heet, aan te gaan?

Jouw volle liefdespotentieel

Heling komt voort uit de energie (weer) laten stromen. Door dat wat er bevroren is te laten ontdooien. Het is niet aan jou of mij, wat daar aan ten grondslag ligt. Het vraagt alleen maar om in je volle liefdespotentieel aanwezig te zijn zodat de ander daarop mee kan gaan resoneren.

Yvonne vertelt over haar ervaring in de Healing Circle

Op het moment dat ik ging liggen en ik de energie voelde stromen was dat al een speciaal gevoel. En toen iedereen zijn hand op een deel van het lichaam plaatste werd het intenser en leek het alsof ik werd gedragen. De liefde de warmte was voelbaar.

De tranen die gingen stromen, de benen en armen die wilde trillen zonder dat ik daar invloed op had. Het voelde heel fijn om in zo’n ontspannen , vrije toestand te zijn en het te laten gebeuren.

Ik had heerlijk geslapen die nacht. De volgende ochtend voelde het heel goed, heel ruim, licht. Alsof er een sluier weg was. Het maakte mij vrolijk en opgewekt. Ik had ook goede energie en dat was de hele dag merkbaar.

Ik wens je weer een fijne week toe. Als je wilt, oefenend in ZIJN. En wees daarbij lief voor jezelf. Elke stap is er een 😊.

Harte groet,

PS Als je zelf de helende kracht van ZIJN wilt ervaren dan ben je van harte welkom op 29 november 2022. Een uitwisseling van energie vanuit de sfeer van ZIJN. We beginnen met een meditatie waarin ik je meeneem naar de ZIJNS-sfeer om daarna elkaar een helende ruimte aan te bieden. Van harte welkom. 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies