/
Dieper gaan

Dieper gaan

Hoe is het met jouw gewaarzijn met betrekking tot je benen? Ben jij je bewust van je benen? De laatste tijd besteed ik veel aandacht aan mijn lichaamsbewustzijn met als ingang mijn voeten en mijn benen. Op vele subtielere niveaus als ooit tevoren. Het is zo interessant om te ervaren hoe alle delen en aspecten van mijn lichaam met elkaar communiceren en van invloed op elkaar zijn.

Hogere frequenties vragen een krachtige basis

De zon vuurt heel wat hoge frequenties op ons af. Wellicht merk je dat al bij tijd en wijle op, doordat je je opeens moe voelt, duizelig of hoofdpijn hebt. We worden als het ware overspoeld en ondergedompeld in die hogere frequenties wat ons voortstuwt in onze evolutie. Wat ons uitnodigt om het oude los te laten. Om letterlijk nieuwe stappen te zetten, om voort te gaan. In die download van nieuwe informatie van de zon, vraagt het om nóg dieper te gaan. Om nog meer – hele subtiel – bewustzijn te verwerven van ons lichaam. Om een krachtige stabiele basis te creëren.

Wil je jouw pad volgen en niet van je padje raken dan vraagt dat om helemaal aanwezig te zijn in je lichaam. Je lichaam écht bewonen. Je hele lichaam als één grote uitdrukking van wie je bent, van jouw energie. ZIJN in je lichaam.

Zweven

Dat begint bij je voeten, je enkels, je onderbenen, je knieën, je bovenbenen, je hele bekkengebied. Zelf heb ik jaren gehad dat ik me niet bewust was van mijn benen. Het stopte gewoon bij mijn bekken. Ik werd “zwever” genoemd en was dat ook. Simpelweg omdat ik in die hogere energieën zat zonder dat ze in verbinding waren met mijn lichaam.

Nu ervaar ik een diepe verbinding met de Aarde. Kan ik die hogere energieën en de subtiliteit in mijn lichaam voelen. Op die manier vormt je lichaam een stevige solide basis en kan het in heel zijn/haar kracht jouw energie naar buiten toe uitstralen en leven. Dan kan er van alles gebeuren in de wereld en rondom jou. Jij staat!

Stromender worden

Als je in die subtiliteit gaat, kun je voelen waar het nog blokkeert in jou. Waar je nog vasthoudt aan het oude. Je kunt gaat ervaren waar het vloeibaar, stromender wil worden. Waar angsten zitten of oude overtuigingen. Je lichaam heeft je zoveel te vertellen.

Diep duiken in de wijsheid van je lichaam. Zelf heb ik daar ook de ervaring bij dat mijn liefde voor de Aarde zo intens toeneemt. Dat ik nog meer met haar kan samenvallen en kan genieten van het zijn hier op aarde. En dat alles samenhangt en niets voor niets gebeurt. Ook hoe bijzonder het is om hier rond te kunnen hobbelen in mijn lichaam. Het genereert zoveel dankbaarheid in me.

Mooi he, gewoon door hele subtiele, simpele lichaamsoefeningen te doen.

Zelf proberen

Als je een idee wilt hebben hoe subtiel het werkt kun je dit eens proberen.

Strek je rechterarm recht voor je uit. Dan draai je je handpalm héél langzaam naar boven terwijl de rest van je lichaam stil en ontspannen blijft. Voel dan eens wat er in je hele lichaam gebeurt alleen maar doordat je je handpalm omhoog draait. Wat gebeurt er in je nek, in je bil, in je rechterteen? Welke plek trekt je aandacht door die simpele draaiing? Dan draai je hem weer héél langzaam om naar beneden en je brengt al je gewaarzijn in die beweging en in je lichaam. Wat gebeurt er? Wat is je ervaring? En dan met je andere arm. Dat geeft een andere ervaring. Je verwacht het misschien niet, maar door deze oefening wordt er niet alleen fysiek bewustzijn open gemaakt. Het kan ook zijn dat er bepaalde emoties open gaan of gedachten die klaar zijn omhoog komen.

In de yoga- en meditatieochtend van 29 september a.s. gaan we met deze subtiele energieën aan de slag. Samen een stabiele basis vormen.

Ook in de “Geef je energie een boost-dag” van 8 oktober zal ik je in de subtiliteit begeleiden met het thema “Genieten van wat er is”.

Je bent van harte welkom om samen dieper te gaan.

Voor nu een fijne week!

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies