/
Het is niet zo moeilijk om je licht te laten stralen

Het is niet zo moeilijk om je licht te laten stralen

Afgelopen week had ik een gesprek met Tim over een boek. Het ging over wat lichtwerk is, hoe lichtwerk opgebouwd schijnt te zijn, verschillende levels, wat lichtwerkers zijn enzovoorts. Tim vertelde me dat hij ervan in de weerstand schoot, dogma’s zag en het juist averechts werkte op zijn beleving en vroeg me hoe ik dat zie.

Doen versus Zijn

In de term “lichtwerker” zit voor mij een “doen”. Het woord zegt het al: “werker”. Het gevaar kan er in schuilen dat het weer een nieuw clubje wordt, terwijl voor mij deze tijd juist gaat over “samen”.

We zitten in een transitie naar een nieuwe Jij. Het bewustzijn dat je Licht bént. Iedereen!  En ja, iedereen ervaart dat op zijn eigen manier en ook op zijn eigen tempo. De één schiet in de weerstand bij het loslaten van de oude Ik, en de ander glijdt heel gemakkelijk mee.

Je licht laten stralen, gaat voor mij over het bewustzijn van je eigen vibratie, hoe ver dat reikt, de enorme (helende) kracht daarvan en hoe we daar mensen mee aantikken. Het gaat over verbinding en hoe we een rimpel effect teweeg brengen als we in ons licht gaan staan. Licht is liefde!

Tim reageerde: pfff, boek aan de kant, want een ruimte en licht is er dan opeens. Ik hoef alleen maar meZelf toe te laten. Het is een keuze om vanuit mijn licht te leven. (En ja, dat kan een behoorlijke hobbel zijn voor ons persoonlijke zelf).

Een keuze

Tim had precies de kern te pakken. Het is een keuze om je licht toe te laten, om er in te stappen, om de kracht door je heen te laten gaan, om erop te vertrouwen hoe het je leidt en hoe jij, middels jouw licht dat puzzelstukje in het geheel bent en een bijdrage aan het geheel hebt. Lee Harris neemt je daar mooi in mee in de channeling, verderop in dit Voedsel.

Hoe doe je dat dan?

Je hebt het me al vaker horen zeggen. Zitten en stil worden. Al is het maar vijf minuten. In dat zitten bied je die zachte stem van het hogere, de ruimte aan om zich aan je te laten horen, voelen, ruiken, proeven, zien. Daarmee krijg je een andere beleving.

Kijk, voel, ervaar dan eens hoe jij jouw licht beleeft. Is het een klein vlammetje of een grote vulkaanuitbarsting? Heeft het een kleur of voelt het misschien meer als warmte als tinteling. Misschien krijg jij wel geometrische figuren voorgeschoteld of ….. Laat open hoe jouw licht zich aan jouw toont. Alles is mogelijk!

Wat doet jouw licht met je beleving van jouw kracht? Wat doet het met je beleving van vreugde? Wat doet het met je beleving van jeZelf? Wat voor belevingen geeft het je nog meer? Rust, stilte, vertrouwen?

Merk eens op wat er met je gebeurt als je je bewust wordt van jouw licht. Krijg je het warm, koud, wat gebeurt er in je borstgebied, komen er emoties omhoog?

De volgende stap is om te onderzoeken hoe ver jouw licht reikt. Is dat 10 cm rondom je, vult het de kamer, je huis, je dorp, Nederland, Europa, de Wereld, reikt het tot in het universum? Laat daarbij maar de overtuiging los over hoe het zou moeten stralen, over beter of slechter of wat dan ook. Interessant ook om waar te nemen als je bijvoorbeeld in het bos loopt. De uitwisseling van jouw licht met de bomen en de natuurwezens!

Speel en onderzoek

Kortom, speel eens als een onderzoeker met jouw licht. Zoals Tim zei: je hoeft het alleen maar toe te laten. Het is een keuze om vanuit licht te leven, om het toe te laten en je zult merken dat je leven en je ervaring van de wereld om je heen verandert.

Je licht laten stralen

Vanuit de ervaring hoe fijn het is om licht toe te laten in je leven en hoe dat je leven veranderd, organiseren Sophie en ik een cursusvakantieweek “Je licht laten stralen”. Tijdens deze week bieden we je een ruimte aan om jouw licht te ontdekken, er in te stappen, de kracht én de zachtheid ervan te ervaren. Het door je heen te laten gaan en te ervaren dat jij dat licht BENT! Alle info tref je hier aan.

Ik wens je een liefdevolle week toe.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies