/
Vrijheid zit in jezelf

Vrijheid zit in jezelf

Ik herinner me het nog goed. Het was een periode waarin ik mezelf als een geslagen hond voelde die teruggezet werd in zijn kooi. Hoe zo vrij om te leven hoe je wilt leven? Iemand zei “vrijheid zit in jezelf”. Ik kon er niets mee.

Tijdens een meditatie over vrijheid kwam ik bij dat oneindige bewustzijn. Ik ervaarde en zag hele duidelijke beelden over vrijheid in mezelf. Dat ze me bij wijze van spreken aan de hoogste boom kunnen opknopen en dat ik er nog steeds ben.

Bewustzijn

Dat gaf mij mijn ervaring over innerlijke vrijheid. Er kan van alles met en rondom je gebeuren. Je bewustzijn kan nooit van jou afgenomen worden. Dat is jouw innerlijke vrijheid. Dat gaat voorbij de persoonlijkheid. Je persoonlijkheid is een uitdrukking van dat hogere. Hoe meer je je bewustzijn dus kunt laten expanderen, hoe anders je realiteit in de wereld zal zijn.

Daarom is het zo van belang om je bewustzijn te ontdekken en uit te laten dijen. Met jouw uitdijende bewustzijn ben je geen speelbal meer van de energieën rondom je. Ben je minder vatbaar voor de collectieve angst die er is en verspreid wordt. Doorzie je de spelletjes die er gespeeld worden en hoe de mensheid gevangen zit in een matrix waarvan ze zich meestal niet bewust is.

Hoe je dat doet?

Bewustzijn is ervaren, beleven, voelen. Je lichaam geeft exact aan hoe de stand van zaken is. Wat heeft die zere arm jou te vertellen? Ben je wel eens het gesprek met je arm aangegaan? De stijfheid van je bekken? Hoe zit het met je levensenergie? Durf je die te laten stromen?  Door te luisteren naar je lichaam kun je meer ontdekken van jezelf. Dat vraagt om stil te worden, om tijd te nemen voor en met jezelf. Om jezelf bovenaan je prioriteitenlijstje te zetten.

De vogel in de kooi

Geeske zit bij mij aan tafel en ratelt het ene verhaal na het andere verhaal af. Ze heeft problemen met haar vriend, met haar buren en haar schoonzus. Ze heeft het gevoel niet zich zelf te kunnen zijn bij hen en dat ze haar maar gek vinden. Tijdens de sessie (in dit geval ging dat over stil worden) wordt het rustig in Geeske. Ze zegt “ik voel nu pas hoe strak mijn lichaam staat en hoe ik met al mijn verhalen mijzelf aan het beschermen ben”.  In de stilte ontdekt Geeske haar oneindige energie, de stroming. Ze ziet een vogelkooi waarvan het deurtje openstaat. Ik heb alle kans om uit mijn eigen gecreëerde gevangenis te vliegen. Ik blijf alleen zitten waar ik zit.  Dat ken ik en dat is veilig, hoe shit het ook is.

Loslaten wat je vasthoudt

Ben jij je bewust (naam) van wat je nog vasthoudt? Pas als je weet wat je vasthoudt kun je het loslaten en jezelf bevrijden. Kun je bij die innerlijke vrijheid komen.

Geeske heeft de stap gezet en de vogel heeft de kooi verlaten. Vrij en klaar om haar ware zelf aan de wereld te laten zien.

Het thema van de meditatiereis in juli naar IJsland is “kleur her- en bekennen op IJsland”. Je zelf in alle vrijheid aan de wereld laten zien. Er is nog 1 plek vrij. Hier tref je alle info.

Ik wens je een mooie week in vrijheid toe.

Harte

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies